DRUŽENJE S GRAĐANIMA Živi zid Zadarske županije održao štand na Narodnom trgu DRUŽENJE S GRAĐANIMA Živi zid Zadarske županije održao štand na Narodnom trgu
Živi zid Zadarske županije je održao je jutros štand na Narodnom trgu. Tim povodom poslali su priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Članovi... DRUŽENJE S GRAĐANIMA Živi zid Zadarske županije održao štand na Narodnom trgu

Živi zid Zadarske županije je održao je jutros štand na Narodnom trgu.

Tim povodom poslali su priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Članovi su se družili s građanima i promovirali točke svog programa. Građani su postavljali različita pitanja i informirali se vezano za aktualnu situaciju i aktivnosti koje Živi zid poduzima kako bi pomogao građanima.

Posebno su se obratili članovima OPG-ova na tržnici obrazlažujći nedavno objavljeni Nacionalni akcijski plan za organsku poljoprivredu, što je svim OPG-ovima posebno zanimljiva tema i o kojoj žele znati sve više. Ulaganjem, prije svega države u organsku poljoprivredu otvorit će se nova radna mjesta, povećati izvoz i ono najvažnije, zdravlje ljudi i dugoročna održivost. Organska poljoprivreda u Hrvatskoj trenutno zauzima skromnih 3%. Živi zid svojim akcijskim planom predviđa porast na 6% u slijedeće 4 godina uz uvjet da se uključe svi potrebni akteri društva, na način da se osigura otkup takve hrane od strane države za škole, bolnice, vojarne, dječje vrtiće, domove za starije osobe i sl.

U akcijski plan je uvrštena i organska proizvodnja materijala, bio lana, pamuka i uvođenju novih poljoprivrednih kultura  za organski uzgoj, kao što su konoplja, stevia i mnoge druge.

Uskoro će biti održana i tribina na ovu temu.

Članovi Živog zida Zadarske županije pozivaju sve OPG-ove, njihove udruge i ostale poljoprivrednike da zajedničkim radom i edukacijom idu u smjeru razvoja organske poljoprivrede po uzoru na druge razvijene zemlje kao što je Danska koja do 2020. najavljuje 100% organsku poljoprivredu u svojoj zemlji, a sve na korist zdravlja i dobrobiti naših građana, ali i budućih naraštaja.

Narod koji ne proizvodi ono što jede, osuđen je na propast!”