Dukić: Hvala svima koji žele pomoći ljudima pogođenima potresom

Nakon razornog potresa koji je danas ponovno pogodio Petrinju, Sisak i ostale dijelove Sisačko-moslovačke županije, gradonačelnik Branko Dukić uputio je poruku gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću, a zamjenik gradonačelnika Ante Babić kontaktirao gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček ponudivši svaki oblik pomoći građanima tih dvaju stradalih gradova.
– U ime svih žitelja Zadra izražavam najdublju sućut obiteljima stradalih, a iskreno suosjećanje sa svim pogođenim građanima ovog dijela Hrvatske koje je zadesio razorni potres. Sedam pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra specijalno obučenih za spašavanje iz ruševina krenuli su oko 15 sati prema Petrinji. Prema potrebama koje će se pokazati na terenu, naša Javna vatrogasna postrojba upućivat će i dodatne snage. Grad Zadar spreman je ponuditi i pomoć u organizaciji privremenog smještaja obiteljima čiji su domovi oštećeni ili porušeni u potresu, te su već kontaktirane zadarske hotelske kuće.
Ovo je trenutak u kojemu se pokazuje solidarnost i zahvaljujem svim građanima Zadra koji su od prve vijesti o groznim posljedicama potresa iskazali spremnost za pomoć i stavili se na raspolaganje – kazao je Branko Dukić.