Dukić i Vučetić osudili premlaćivanje dječaka, Longin nije osudio nasilje

Nakon prof. dr. Marka Vučetića, i zadarski gradonačelnik Branko Dukić reagirao je i očitovao se na slučaj premlaćivanja 15-godišnjeg dječaka u Zadru.

Evo što je napisao na svojoj Facebook stranici:

“Kao gradonačelnik Zadra i u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem svaki oblik nasilja pa tako i ovaj posljednji koji se dogodio nad 14-godišnjim mladićem. Od početka sam u kontaktu s kolegama liječnicima i policijom i ono što je najvažnije u ovom trenutku je da se momak dobro oporavlja i da mu je pružena sva potrebna pomoć, a da su napadači privedeni.

Dukić: Dužni smo jasno reagirati!

Prevencijom je broj ovakvih slučajeva smanjen, no baš svaki put dužni smo jasno reagirati i ustrajati na nultoj toleranciji na fizičko nasilje i maltretiranje. Ovakvi izdvojeni slučajevi ne opisuju Zadar i njegove stanovnike, no dužni smo svako iz svoje pozicije; institucija, gradonačelnika i građanina ovog grada djelovati preventivno, promicati toleranciju i jasno kazati kako nasilje i mržnja nikad nisu i neće biti prihvaćeni.” – poručio je Dukić.

Podsjetimo, dan ranije među prvima je reagirao Marko Vučetić, također kandidat za gradonačelnika Zadra, ispred koalicije” Srcem za Zadar”.

Evo što je poručio:

“Nasilju se treba suprotstavljati, ali to odbijamo učiniti. Mi smo primitivna zajednica u kojoj vrijedi žrtveni mehanizam. Mi smo, zapravo, žrtvovana zajednica. Svi ćemo doći na red da se netko iživljava nad nama. Svi.

Vučetić: Nasilju se treba suprotstavljati!

Nikoll je, uz suglasnost ove države, predana u ruke egzekutora. Mi šutimo. Dječak u Zadru je pretučen. Mi šutimo. Zajednica koja šuti pred nasiljem, primitivna je zajednica. Ona žrtvuje i biva žrtvovana.” – naglasio je prof. dr. Vučetić.

O ovoj temi nije se oglašavao zadarski župan Božidar Longin, koji je i sam u mlađim danima imao problema s nasilničkim ponašanjem.

Svi se sjećamo da je prebio svjetski poznatog opernog pjevača Borisa Martinovića na otvorenju Svjetskog prvenstva u jedrenju u Zadru 1999. godine i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Božidar Longin bez komentara

Stoga smo, u nadi da se župan Longin pokajao zbog toga, da se promijenio unatrag zadnjih 20 godina i postao bolji čovjek, poslali mu upit i zamolbu da prokomentira slučaj premlaćivanja dječaka u Zadru, kao što su to učinili kandidati za gradonačelnika Vučetić i Dukić.

Međutim, župan Longin nije imao ništa za reći na ovu temu, niti je našao za potrebno da barem osudi taj nasilnički čin.

Vučetić 800x400-01

Marko Vučetić, sveučilišni profesor i kandidat za gradonačelnika: Zajednica koja šuti pred nasiljem, primitivna je zajednica!

Branko Dukic crop_800x450

Branko Dukić, gradonačelnik i kandidat za još jedan mandat: Nasilje i mržnja nikad nisu i neće biti prihvaćeni!

Longin _800x400-01

Božidar Longin, župan i kandidat za još jedan mandat: Nije htio komentirati