Dukić, Longin i državni tajnici Bilaver i Erlić u obilasku radova na zadarskoj Rivi Dukić, Longin i državni tajnici Bilaver i Erlić u obilasku radova na zadarskoj Rivi
Druga faza radova na zadarskoj Rivi je završena. Gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, državni tajnici Josip Bilaver i Šime Erlić te v. d. ravnatelja Lučke uprave... Dukić, Longin i državni tajnici Bilaver i Erlić u obilasku radova na zadarskoj Rivi

Druga faza radova na zadarskoj Rivi je završena. Gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, državni tajnici Josip Bilaver i Šime Erlić te v. d. ravnatelja Lučke uprave Đoni Štambuk, u pratnji predstavnika izvođača radova i nadzora, te uz prisustvo medija, obišli su do sada izvedene radove. Preostali su još radovi na potezu od hotela Zagreb do gata koji su trenutno u tijeku, a na jesen, krajem rujna kreće i izgradnja, odnosno produženje gata do njegovih nekadašnjih gabarita. 

Ponosan sam i zadovoljan ovim projektom i radovima. Grad, Županija i Ministarstvo- svi smo uspjeli ovaj vrijedan projekt uklopiti u EU fondove i obnoviti oštećenu rivu. Moramo spomenuti i izvođače koji rade brzo i kvalitetno pa se nadam da ćemo dogodine imati našu Rivu u punom sjaju. Zadar bez Rive nije Zadar, ona mora postati epicentar gradskog života.– naglasio je gradonačelnik. 

Državni tajnik u Ministarstvu mora, Josip Bilaver istaknuo je kako su dvije od tri faze radova gotove. Dio Liburnske je u cijelosti završen, a radovi na Rivi bi trebali  trajati do kraja iduće godine, no dobra dinamika izvođenja znači da će možda biti gotovi i do početka iduće turističke sezone. Također, naglasio je da Ministarstvo i Županija zajednički rješavaju granice pomorskog dobra kako bi Grad Zadar uskoro mogao bolje i učinkovitije upravljati tim područjem.