Dukić: Ostavka Marija Paleke je moralan čin i prihvaćanje odgovornosti

Gradonačelnik Branko Dukić oglasio se priopćenjem povodom ostavke direktora TZGZ Grada Zadar, Marija Paleke.

“Danas me Mario Paleka obavijestio kako podnosi ostavku na mjesto direktora TZ grada Zadra. Naveo je kako je tu odluku donio kao moralan čin i prihvaćanje odgovornosti zbog izrazito loše percepcije lokalne javnosti na promidžbene aktivnosti TZ u SAD-u potaknute privatnim objavama pojedinca s navedenog događaja.

Ovakve promotivne aktivnosti dio su godišnjeg programa rada svake gradske ili županijske turističke zajednice u Hrvatskoj. Tako je i ova promocija odrađena u skladu s godišnjim programom rada i po pravilima struke. 

Jasno je kako su rad i pozicija direktora TZ-a u našem gradu izloženi stalnom propitivanju i kritikama zainteresirane javnosti, a s obzirom na činjenicu kako je veliki broj Zadrana izravno ili neizravno uključen u turističku djelatnost. 

Vjerujem kako će se rezultati kvalitetnog rada TZ proteklih godina pokazati u idućim turističkim sezonama. Ova ostavka pokazuje kako je, uz taj rezultat, jednako tako potrebna potpora šire lokalne i stručne javnosti koja je izostala. Zbog toga i prihvaćam njegovu ostavku.

gradonačelnik

Branko Dukić