Dukića svi kritiziraju zbog smjene Karlovića: Uklanja najsposobnijeg direktora!

Vijest da je gradonačelnik Branko Dukić donio odluku o smijeni direktora ŠC Višnjik, Denisa Karlovića, šokirala je građane, ali i njegove stranačke kolege, te oporbu.

Svi su složni da se radi o jednom od najuspješnijih HDZ-ovih direktora, koji je marljivim i samozatajnim radom ostvario vrhunske rezultate, te ŠC Višnjik doveo na europsku razinu, a takvi su bili i eventi koji su organizirani proteklih godina.

Karlović je, podsjetimo, bio neumoran. Samo u 2023. godini organizirano je više od 400 javnih priredaba i manifestacija različite naravi na Višnjiku, a za ovu godinu očekivao se i veći broj.

Najavljeni su vrhunski koncerti i manifestacije, a oko mnogih za koje javnost nije bila obaviještena dok se ne potpiše ugovor – vodio je pregovore.

Bilo je nemoguće doći u dvoranu na Višnjiku, a ne susresti ga. Radio je od ranog jutra, pa do popodnevnih sati, a nazočio je i važnijim događanjima u večernjim satima.

No unatoč ostvarenim poslovnim uspjesima, a i izvanrednim rezultatima koje je prije toga imao kao stolnoteniski profesionalac s pobjedama na međunarodnim prvenstvima, Karlović je ostao skroman, radišan i nenametljiv. Kada se s njegovim imenom prijašnjih godina kalkuliralo kao potencijalnim kandidatom za gradonačelnika Zadra, nije se nametao niti gurao.

Upravo zbog toga je bio cijenjen i omiljen među stranačkim kolegama, koji se redom šokirani gradonačelnikovom odlukom da ga smijeni.

Potvrdili su nam to kroz razgovor nakon svečane sjednice povodom 34. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Bibinjama. Dukić je odluku donio samostalno, ističući u medijima kako je tako odlučio jer je povjerenje između njega i Karlovića narušeno.

Stav da ova odluka nije dobra, iznio je Enio Meštrović napominjući kako je Karlović kao direktor sportski centar dignuo na svjestki nivo.

Smjenu Karlovića, predsjednik SDP-a Grada Zadra, Daniel Radeta ocijenio je destruktivnom, a sličnog mišljenja je i prof. dr. Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra.

Pohvale na račun Denisa Karlovića iznio je i Marko Pupić Bakrač, županijski vijećnik Akcije mladih, koji ga je opisao kao čovjeka iz naroda. U komentarima po portalima napisano je bezbroj komentara ogorčenja ovom odlukom i podrške Karloviću.

Neupitno je da gradonačelnik ima pravo smijeniti direktore s kojima ima loše odnose, međutim s obzirom na sve ove reakcije, bilo bi dobro da barem malo bolje obrazloži svoju odluku.