Dvoje novooboljelih od korona virusa na području Zadarske županije Dvoje novooboljelih od korona virusa na području Zadarske županije
Nakon 16 uzastopnih dana negativnih nalaza na koronavirus, u Zadarskoj županiji dvije su nove pozitivne osobe. Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković... Dvoje novooboljelih od korona virusa na području Zadarske županije

Nakon 16 uzastopnih dana negativnih nalaza na koronavirus, u Zadarskoj županiji dvije su nove pozitivne osobe.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao je kakoe jedna novooboljela osoba živi u Zadru, a druga u Biogradu.

“S dva nova slučaja, broj zaraženih u Zadarskoj županiji tako se popeo na 87, od čega ih je 82 izliječeno, a jedna osoba je preminula. Ovo nam pokazuje da je virus još uvijek tu i da nema opuštanja.” – kazao je Vicković.

Epidemiolog Alan Medić pojasnio je kako je osoba iz Zadra dobila korona virus nakon što je bila u avionu kojim su se 2. svibnja vraćali radnici koji rade u Švedskoj, a koji su imali korona virus. Bilo ih je 11 s područja Zadarske županije, testirani su i jedna osoba je pozitivna, a ostalih 10 negativno.

Ta zaražena osoba imala je kontakt s vozačem taksija koji ju je dovezao iz Zagreba u Zadar. Njega se još uvijek pokušava otkriti.

Druga osoba je iz Biograda. Imala je blage simptome, pa se testirala na prijedlog liječnika Opće medicine. Njeni kontakti su pod kontrolom.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.