Dvojica muškaraca uhićena zbog oružane pljačke benzinske crpke u Zadru

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s PU zagrebačkom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 19-godišnjakom koje se sumnjiči da su u kolovozu, u Zatonu, uporabom pištolja počinili razbojništvo u benzinskoj postaji kojom prilikom su otuđili preko 200 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.

31-godišnjaka se sumnjiči da je, u Zagrebu, prethodno pribavio pištolj za počinjenje razbojništva, a 19-godišnjaka da je na području Zagreba unajmio VW Golf na kojega su prije razbojništva montirali ukradene registracijske pločice. 19-godišnjaka se sumnjiči da je u dogovoru s 31-godišnjakom Golfom došao do benzinske postaje i uz prijetnju pištolja, od zaposlenika otuđio novac.

Nakon razbojništva unajmljenim automobilom pobjegli su u pravcu Zagreba gdje su naknadno podijelili otuđeni novac kojim su kasnije kupili automobil i motocikl.

Oba su policajci uhitili prošlog tjedna u Zagrebu, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, privedeni su sucu istrage Županijskog u Zadru uz kaznenu prijavu zbog razbojništva.