Dvojica Slovaka optužena za seriju teških krađa na zadarskom području Dvojica Slovaka optužena za seriju teških krađa na zadarskom području
Policijski službenici II policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Slovaka u dobi od 39 i 48-godina koje se sumnjiči za seriju... Dvojica Slovaka optužena za seriju teških krađa na zadarskom području

Policijski službenici II policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Slovaka u dobi od 39 i 48-godina koje se sumnjiči za seriju teških krađa i krađa na zadarskom području.
Tako ih se sumnjiči da su, u proteklih mjesec dana, u deset navrata, na parkiralištima u Zadru i okolici, uporabom specijaliziranog uređaja za blokiranje frekvencije ključa za daljinsko zaključavanje automobila, provalili u automobile više stranih i domaćih državljana iz kojih su otuđivali novac, bankovne kartice, mobitele, prijenosna računala i druge vrijedne predmete koje su skrivali u unajmljenom stanu u Zadru.
Također ih se sumnjiči za šest krađa iz automobila počinjenih na zadarskom području. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i biti će vraćen vlasnicima, a prijavljeni muškarci su uz kaznenu prijavu zbog teških krađa i krađa privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru.