EDUKACIJA ZA POMOĆNIKE U NASTAVNI Škola puna mogućnosti

U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak Arbanasi, startala je četverodnevna edukacija pomoćnika u nastavi. Edukaciju organizira Pučko otvoreno učilište Zadar i to u okviru projekta Škola puna mogućnosti, koji se temelji na dvadesetsatnom programu čiji je cilj uvođenje pomoćnika u rad. Polaznicima edukacije, u petak, 6. studenoga, bit će dodijeljena uvjerenja o završenom programu.

Projekt Škola puna mogućnosti financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 2.339.152,86 kuna. Inače,  ukupna vrijednost projekta iznosi 2.665.725,40 kuna.

Projekt realizira Grad Zadar kao nositelj u partnerstvu s devet osnovnih škola kojima je osnivač. Riječ je o OŠ Stanovi, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Petra Preradovića,
OŠ Smiljeva i OŠ Voštarnica.

Glavni cilj projekta je osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama koji su integrirani u redovite i posebne odgojno-obrazovne ustanove. U okviru projekta osigurano je 60 pomoćnika u nastavi koji su s radom započeli 7. rujna 2015. godine.

Provedba projekta započela je 17. kolovoza 2015., a trajat će do 16. kolovoza 2016. godine.