Eksplozija na jahti u Tankerkomercovoj marini Eksplozija na jahti u Tankerkomercovoj marini
Rano jutros zbog još neutvrđenoga razloga na većoj jahti izbio je požar nakon eksplozije u krmenome dijelu broda, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa... Eksplozija na jahti u Tankerkomercovoj marini

Rano jutros zbog još neutvrđenoga razloga na većoj jahti izbio je požar nakon eksplozije u krmenome dijelu broda, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar rano jutros pozvali su u intervenciju pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Zadar (JVP Zadar) nakon što je u gradskoj marini izbio požar na usidrenoj motornoj jahti, o čemu su izvijestili Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Odmah po zaprimljenoj dojavi u 04.38 sati djelatnici zadarske Kapetanije isplovili su na poziciju nezgode, zimski vez gradske marine Zadar, gdje su po gašenju požara započeli očevid o uzrocima požara na usidrenoj motornoj jahti naziva „Agram”, luke upisa Zadar, dužine trupa 38,4 metra koja raspolaže sa dva pogonska stroja pojedinačne snage od 2720 kW, u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Uz djelatnike Lučke kapetanije Zadar očevid o uzrocima požara obavljaju i policijski službenici. Prema zasad prikupljenim podatcima požar na motornoj jahti izbio je nakon eksplozije u krmenom dijelu broda gdje su instalirani servisni akumulatori.

U trenutku nezgode na brodu nije bilo članova posade niti putnika, dok na poziciji nezgode nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša te nije prijavljena niti šteta na okolnim plovilima, brodicama i ostalim plovnim objektima.

Jahta koja je na stalnom vezu u Marini Zadar oko 14 sati isplovila je, najvjerojatnije prema Šibeniku gdje će obaviti remont.