Elis Žodan više nije glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan više nije glasnogovornik zadarske policije
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, 51-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom sa zadarskog, te 41-godišnjakom... Elis Žodan više nije glasnogovornik zadarske policije

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, 51-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom sa zadarskog, te 41-godišnjakom sa splitskog područja, zbog kaznenih dijela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaje poreza ili carine.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 41-godišnjak izradio, instalirao i prodao računalni program, kojeg su navedeni kao vlasnici i direktori firmi i obrta za renta car usluge, koristili u storniranju to jest brisanju ugovora i računa o najmu vozila.presica_crop_800x450

Na ovaj način 40-godišnjak je sebi pribavio ne pripadajuću imovinsku korist u iznosu od 1.244 700 kuna, te propustio obračunati i uplatiti PDV od 248 360 kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.

Na isti način je 51-godišnjakinja je sebi pribavila ne pripadajuću imovinsku korist od 549 080 kuna, te za 109 810 kuna neplaćenog poreza oštetila državni proračun Republike Hrvatske.

Dok je 45-godišnjakinja je na isti način započela poslovanje u 2016. godini te ostvarila ne pripadajuću imovinsku korist od 6 280 kuna.

Na opisani način prvo prijavljeni je kroz 2013, 2014, 2015 i 2016 godinu stornirao ili poništio ukupno 1120  ugovora i računa, drugo prijavljena je kroz 2015 godinu stornirala 405 ugovora i računa, a treće prijavljena je početkom 2016 godine poništila 8 ugovora i računa.Ivana Grbin_crop_800x450

Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava protiv navedenih osoba i to; protiv 40-godišnjaka zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaje poreza ili carine, protiv 51-godišnjakinje zbog Utaje poreza ili carine, protiv 45-godišnjakinje radi Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 41-godišnjaka zbog pomaganja u navedenim kaznenim djelima.

Upravo kaznena djela ovakvog karaktera kao i sva koruptivna kaznena djela biti će u fokusu Odjela gospodarskog kriminaliteta u vremenu ispred nas.

Policijski službenici Odjela Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim i 28-godišnjim muškarcem, kojim su 7. prosinca ove godine u večernjim satima u Zadru u ulici Ante Starčevića u sportskoj kladionici prijeteći vatrenim oružjem, od djelatnice otuđili novac, pri čemu su prijetili i 22-godišnjem posjetitelju.

Također, policijski službenici  Prve policijske postaje Zadar, proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom sa vinkovačkog područja koji neprijavljeno boravi u Zadru, kojim je utvrđeno da je 22. prosinca ove godine u jutarnjim satima u Zadru u ulici Nikole Tesle, fizički napao 26-godišnjakinju, te joj otuđio mobitel veće vrijednosti.drazina i Ivana grbin_crop_800x450

Sva trojica počinitelja su privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a protiv istih je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog Razbojništva.

Naglašavamo da je Policijska uprava Zadarska osmišljenim i provedenim aktivnostima uspjela zaustaviti rastući trend ovih teških kaznenih djela, te ih je sa 60 koliko je evidentirano 2016. godine, u prošloj godini smanjila na 30, dok ih je ove godine evidentirano 20.

Ivana Grbin od sutra je službeno nova glasnogovornica PU zadarske.

Na današnjoj konferenciji za novinare i službeno ju je predstavio načelnik Anton Dražina, te naglasio kako je siguran u dobru suradnju medija i policije kakva je i bila do sada.

Ivana Grbin (1976) u policiji je 13 godina, po struci je stručni specijalist kriminalistike i magistar forenzike, u osobnom zvanju policijski inspektor. Dosada je obnašala poslove policijskog službenika za obradu kriminaliteta u Prvoj policijskoj postaji, te u Služni kriminalističke policije.

Elis Žodan ovom prilikom se zahvalio medijima na korektnoj i dugogodišnjoj suradnji, a načelnik Dražina je novoj glasnogovornici zaželio uspješan rad te se zahvalio Žodanu na njegovom dosadašnjem radu i doprinosu izgradnji povjerenja građana u policiji.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.