Erik Pavin: Zatvorili smo restoran i hotel, u samoizolaciji smo, zdravlje je najvažnije

Erik Pavin, vlasnik restorana i hotela Niko u Zadru, redakciji portala 24 sata kazao je kako su i on i zaposlenici u dogovoru s epidemiolozima i čekamo svoj red za testiranje.

“U međuvremenu smo u samoizolaciji” , kazao je Erik Pavin za 24 sata.

Kod njega su se u četvrtak veselili i prvozaraženi u novom valu korone u Zadru, tenisačka zvijezda Grigor Dimitrov, ali i naš domaći teniski as Borna Ćorić, koji je također zaražen Covidom 19. Erik Pavin nam je kazao da je Dimitrov večerao za stolom kraj prozora, da se zabavljao, ali da se nije isticao te da misli da su se propustili i rukovati. Borna Ćorić bio je druga pjesma. Ponijelo ga je raspoloženje pa je na stageu zapjevao s klapom Niko vlasnika restorana i bendom Forum koji su nastupali te večeri.  Sve njih  čeka samoizolacija. S njima su na večeri bili i Novak Đoković i Goran Ivanišević.

“U četvrtak se pivalo, zabavljali se, nitko nije nije ni razmišljao o koroni, svi bili oduševljeni. Sad bi trebali svi, od čistačice na Višnjiku pa do premijera, svi u  samoizolaciju. Jer, nisu oni bili samo kod nas, bili su po cijelom gradu, družili se s djecom, igrali košarku. Mi smo s restoranom radili do sinoć,  kad smo čuli za oboljelog bugarskog tenisača. Odmah sam automatski zatvorio. Svo osoblje ide u samoizolaciju, uključujući i mene. Sve smo očistili, a i  inače to činimo tri put dnevno od otvorenja restorana 1. lipnja,  zatvorimo pa sve očistimo i dezinficiramo, a sad će to napraviti i epidemiološka služba za nas, čekamo ih da završe s dvoranama na Višnjiku. Sobe u hotelu bile su sve popunjene, no jutros su mi svi gosti otkazali, jer su odgodili dolazak nakon što su čuli za nove slučajeve korone u Zadru. Drago mi je da su nazvali mene, jer sam namjeravao ja nazvati njih, ali su me preduhitrili. Zatvaramo na 14 dana, ako bude  trebalo zatvorit ćemo i na 14 godina, jer je zdravlje najvažnije, od najmlađih do najstarijih u obitelji pa do zdravlja naših dragih gostiju – kazao nam je Erik Pavin, ugostitelj čiji je restoran kontinuirano radi više od 50 godina, a ugostio je brojne zvijezde svjetskog ranga.