Erlić Vučetiću: Zajedništvo i sposobnost HDZ-a Zadru je donijelo 1,86 milijardi kn!

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zadar Šime Erlić uputio je priopćenje medijima osvrnuvši se na neuvjerljive teze SDP-ovog kandidata za gradonačelnika.

Poštovani,

potaknut zazivanjem “dalmatinskog proljeća” od strane SDP-ovog kandidata za gradonačelnika, gospodina Marka Vučetića, moram se osvrnuti na teze koje je neuspješno pokušao plasirati u svom obraćanju.

U Zadru se provodi “proljeće” zadnje četiri godine o čemu svjedoči najplodonosniji mandat po pitanju brojnih gradskih projekata od osamostaljenja države do danas.

Čak 276 projekata na području grada i 1,86 milijardi kuna investicija koje su privučene u Zadar i koje ne bi došle u naš grad, da ne postoji zajedništvo i sposobnost kada su u pitanju razvojni interesi Zadra.

Ovdje ću spomenuti samo neke, konkretne i vidljive plodove “proljeća” u Zadru: Izgrađena je i stavljena u funkciju nova Poliklinika, započeo je projekt zadarske aglomeracije – sustava odvodnje za sve gradske kvartove, izgrađen je putnički terminal i ribarska luka u Gaženici, dovršen je centar Mocire, opremljen je i potpuno afirmiran športski centar Višnjik, a u tijeku su projekti izgradnje OŠ Novi Bokanjac, studentskog doma i Kampusa, izgradnja Centra za mlade i Providurove palače… i da ne nabrajamo dalje, jer je popis javnih projekata koji se provode za bolji život naših građana, uistinu neiscrpan.

Za kraj, kao najbolji pokazatelj proljeća u našem gradu prilažem sliku procvjetalog zelenog parka s autohtonim mediteranskim biljem, na novoobnovljenim zadarskim Bedemima.

Šime Erlić, predsjednik GO HDZ-a Grada Zadra

Foto: Krešimir Sorić