ESMA REDŽEPOVA GOSTUJE U ARSENALU Bogat zabavni program tijekom ljeta! ESMA REDŽEPOVA GOSTUJE U ARSENALU Bogat zabavni program tijekom ljeta!
Arsenal vam ovo ljeto sprema bogat program s pravim glazbenim poslasticama! Prva velika glazbenica koja stiže na pozornicu ilirijinog Arsenala je Amira Medunjanin- kraljica... ESMA REDŽEPOVA GOSTUJE U ARSENALU Bogat zabavni program tijekom ljeta!

Arsenal vam ovo ljeto sprema bogat program s pravim glazbenim poslasticama!
Prva velika glazbenica koja stiže na pozornicu ilirijinog Arsenala je Amira Medunjanin- kraljica modernog sevdaha. Muzički novinar Garth Cartwright je naziva “Bosanskom Billie Holiday” poredeći način na koji se Amira igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina. U predhodnom periodu vlastitim snagama je objavila četiri nosača zvuka koji su obuhvatili muzičko nasljeđe Bosne i Hercegovine sa osvrtom na regionalnu perspektivu. Poznato je kako Amira nikad ne ponavlja gradivo na koncertima iščekujući uvijek novu priču kroz interakciju s publikom. Stoga je neupitno da će na ovom koncertu zabava biti zagarantirana! Amira u Arsenalu gostuje 9. srpnja s početkom u 22:00h.
Osim kraljice sevdaha, Arsenal vam priprema i pravu večer balada 22.srpnja s početkom u 22:00h band Pavel. Pavel je je nastao 2007 godine, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, s namjerom da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. Svojim talentom Pavel se probio na glazbene ljestvice hitom „Poslije nas“ koji je bio najvrćeniji singl u Hrvatskoj po službenoj listi ZAMP-a. Pavel je također dobio 3 nominacije među kojima je i ona najprestižnija za Pjesmu godine.
Pozitivna atmosfera, romantični ugođaj i glazbenici svjetskog glasa samo su mali uvod u ono što vas čeka ovo ljeto u Arsenala.
U kolovoz ulazimo sa jednom jedinom kraljicom romske glazbe Esmom Redžepovom kojoj je ovo prvi posjet Zadru! Na njen svjetski glas i interpretacije poznatih hitova „Đelem đelem“ i „Čaje sukarije“, malo tko može ostati ravnodušan! U njenoj glazbi punoj emocija nema sredine,a svojim pjesmama to i izražava. Ova jedinstvena glazbenica je u svojoj bogatoj karijeri održala nebrojene koncerte, nastupila na Sydneyjskom kulturnom ljetu pred oko 200.000 posjetitelja, na Womad Festivalu u Caceresu, u Španjolskoj, nastupila pred oko 100.000 ljudi a zatim i na prestižnom North sea Jazz Festivalu u Rotterdamu. Osim po svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, Esma je poznata i kao humanitarka. Za svoj humanitarni rad, dvaput je bila kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir, a dobitnica je i brojnih drugih priznanja i nagrada
Njena publika 11. kolovoza s početkom u 22:00h može svakako očekivati raznolik muzički vremeplov kroz 60 godina bogate karijere.
Osim navedenih u Arsenalu vas čeka spektakl tribute bendova u organizaciji VA“CA“NZA“-e. Uz groove plesne pokrete i kostime prvi će zasjati na pozornici ilirijinog Arsenala Jamiroquai intenational tribute band 05.08.2016.!
Judette i Jamiromania predstavljaju ne samo glazbeni, već pravi zabavni show!!!
Projekt Jamiromania započinje u jesen 2006. godine kada se tri glazbenika iz Riminija, Andrew, Milo i Ivan odlučuju stvoriti ambiciozan glazbeni projekt koji će im dopustiti profesionalno izražavanje na najbolji mogući način, ali uz koji će, u isto vrijeme, biti u mogućnosti pružiti njima svojstven način glazbe i stilistički dojam.
Zatim slijedi jedan od Amy Winehouse najboljih Tribute bendova ”Amy’s House” 10.8.2016.!
Okupljeni oko iste ideje, zvuka koji je u svom kratkom stvaralačkom životu Amy Winehouse urezala u svjetsku glazbenu jazz/soul scenu, u želji da ga i dalje donose onima koji su ga prepoznali i usvojili, Amy’s House je kreirao totalni zvučno-vizualni spektakl, bez sumnje, jedinstven i neponovljiv.
Ovo ljeto stižu u Zadar u ilirijin Arsenal gdje će zasigurno potvrditi svoju renomiranost te ostaviti bez daha obožavatelje, ali i one koji će to tek postati.
Kraj ovog spektakla začinit će jedan od 3 najbolja tribute to Queen benda u svijetu 12.08.2016!
Queen Real Tribute nastao je u travnju 2005. godine. Jedan od najpoznatijih “tribute” bendova grupe Queen čine prije svega strastveni fanovi britanskog četverca, ali i profesionalni glazbenici koji su tijekom svoje karijere svirali s mnogim poznatim zvijezdama.
U nizu njihovih nastupa posebno se ističu tri turneje u Brazilu 2010., 2013. i 2015. godine u okviru kojih su odsvirali preko 50 koncerata i osvojili titulu “Najbolji Queen Tribute bend na cijelom svijetu”. Također, brojni su nastupi po festivalima širom Evrope kao i koncerti na službenim Queen konvencijama.
Show must go on, We are the champions, I want to break free, We will rock you, Radio Ga Ga, Bohemian rhapsody… su samo neki od legendarnih hitova koje ćete imati prilike čuti i osjetiti dio Queen magije u Ilirijinom Arsenalu!
Osim besprijekornih glazbenih izvedbi, ovaj koncert krasit će nastup i repertoar identičan onome iz 1986.godine na Wembleyu!

Sve karte navedenih koncerata su već krenule u prodaju i možete ih najbrže pronaći online na http://www.eventim.hr/hr/.