ETNO DANI U ZADRU Renata Peroš i Jasenka Lulić Štorić predstavile bogat višednevni program ETNO DANI U ZADRU Renata Peroš i Jasenka Lulić Štorić predstavile bogat višednevni program
Ovogodišnji program Etno dana u Zadru na konferenciji za medije održanoj danas u prostoru Gradske straže, predstavile su ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš... ETNO DANI U ZADRU Renata Peroš i Jasenka Lulić Štorić predstavile bogat višednevni program

Ovogodišnji program Etno dana u Zadru na konferenciji za medije održanoj danas u prostoru Gradske straže, predstavile su ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš i Jasenka Lulić Štorić.

Narodni muzej Zadar (Etnološki odjel) i ove godine 07., 08., 09. i 10. lipnja organizira kulturnu manifestaciju ETNO DANI pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zadarske županije i Turističke zajednice grada Zadra. Različiti programi odvijati će se na nekoliko lokacija zadarskog Poluotoka.

Kroz Smotru folklora, radionice glazbeno plesnog i likovnog folklora, igraonice, sajam tradicijskih proizvoda i predavanja vezana uz bogatu baštinu Zadarske županije, građani Zadra kao i brojni domaći i strani posjetitelji upoznati će raznolikost i bogatstvo seoske tradicijske kulture sjeverne Dalmacije uz mogućnost sudjelovanja u različitim aktivnostima.

Na području Zadarske županije djeluju brojna kulturno-umjetnička društva. Koja će od njih sudjelovati na Smotri i po čemu su jedinstvena saznat ćete u narednim tjednima kada će svaki KUD predstaviti osobitosti svoga kraja i djelovanja. Predstavljanje počinje KUD-om “Ivan Goran Kovačić” iz Bibinja.

 

KUD-ovi:

KUD “Ivan Goran Kovačić”, Bibinje

KUD “Vukšič”, Vukšič

KUD “Kralj Tomislav”, Biograd na Moru

KUD “Sv. Jeronim”, Vlašići

KUD “Zadarski tanac”, Zadar

KUD “Sveta Kata”, Zemunik

Izvorna folklorna skupina “Silba”, Silba

KUD “Vila Velebita”, Jasenice

KUD “Kukljica”, Kukljica

KUD “Sveti Nikola Tavelić”, Lišane Ostrovičke

KUD “Sveti Luka”, Ždrelac

KUD “Sveti Ante”, Nadin

Udruga “Điran”, Ugljan

KUD “Gradina”, Polača

KUD “Sv. Roko”, Sv. Filip i Jakov

KUD “Carza”, Poličnik

AKUD “Sloga”, Sali

KUD “Sveti Šime”, Rtina

KUD “Bokolje”, Dobropoljana