FERIT SAHENK, VLASNIK DOGUSA: Kupio sam vilu u Zadru jer volim ovaj grad!

Na današnjoj prezentaciji projekta Hyatt Maraska te pripadajućeg rezidencijalnog i komercijalnog dijela održanoj u zgradi nekadašnje tvornice Maraska, a uskoro budućega luksuznog hotela s pet zvjezdica, prvog u Hrvatskoj kojim će upravljati međunarodni hotelski lanac Hyatt o važnosti samog projekta nekoliko riječi okupljenim predstavnicima medija uputio je i Ferit Sahenk, vlasnik Dogus grupe, jedan od najbogatijih turskih poduzetnika.bozidar-longin-800x450

– Kao što su moje kolege prije kazale, prije sedam godina krenuli smo s investicijama na nekoliko destinacija u Hrvatskoj. Prva je bila u Šibeniku, nakon čega je uslijedio i ovaj divan projekt Maraske u Zadru. Iako imamo hotel u Dubrovniku, Zadar je uz Šibenik drugi grad u koji Dogus grupa investira te ga tako i destinacijski promovira. Hyatt Maraska je vrlo važan projekt, kako za sam grad Zadar i Zadarsku županiju, tako i za Republiku Hrvatsku. Sama zgrada Maraske je kulturna baština, a mi se u svim svojim investicijama i projektima nastojimo voditi s originalnosti, ali i poštivati kulturni značaj objekta, odnosno prostora na kojem djelujemo. Iako je Dogus grupa inicijator projekta moram istaknuti kako je Hyatt Maraska hrvatski projekt. Mi smo dio hrvatskog poslovnog miljea i njegovog društva. Nadam se kako ćemo uskoro potpisati ugovore s hrvatskim kolegama koji će zajedno s nama sudjelovati na podizanju ovog zdanja od kojeg će svi imati koristi, kako grad Zadar tako i Republika Hrvatska, istaknuo je Sahenk.20160922_111143-800x450
U svom obraćanju potvrdio je da je upravo on vlasnik vile u prvom redu do mora, smještene na pola puta između Doguseve marine D-Marin Borik i budućeg hotela Hyatt Maraska.
– Moja obitelj jako voli ovu zemlju. Osjećam se jako ugodno ovdje, pogotovo u Zadru i zato sam kupio to zdanje. Naime, kada sam na ulici u Zadru osjećam se kao dio ovog društva. Veselim se dugim šetnjama uz more sa suprugom, zaključio je Sahenk.
Inače, u proteklih sedam godina, od kada je stigla u Hrvatsku, Dogus grupa je investirala 250 milijuna eura, a u planu imaju još dodatnih 100 milijuna eura.
Prije prezentacije projekta Hyatt Maraska, u srpnju ove godine Dogus grupa je u marini D- Marin Dalmacija u Sukošanu otvorila i ekskluzivni Portus Beach Club. Samu u tu jednu od tri marine koje su preuzeli u posljednje tri godine investirali su 25 milijuna eura.

maraska-800x450