spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
11.3 C
Zadar

FESTIVAL “ŽENE ZA ŽENE” Klapa Luna iz Kožina osvojila prvu nagradu stručnog žirija!

Klapa Luna iz Kožina pobjedila je na Festivalu ženskih vokalnih skupina koji nosi naziv “Žene za žene”, a održan je večeras u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad s početkom u 18 sati.

Marija Fuzul 767_1465024855_o-600x897Organizator festivala je ženski vokalni sastav „Ive”, a održava se povodom Međunarodnog dana žena.

Nastupilo je 10 ženskih vokalnih skupina s područja cijele Hrvatske, a njihove nastupe ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Sanda Bajuk, Danijel Šota, Mirko Švenda – Žiga, Damir Folgenović – Blaž i Mirjana Barec.

U revijalnom dijelu nastupili su Mirko Švenda – Žiga, Damir Folgenović – Blaž i organizator ŽVS „IVE“.

Prva nagrada stručnog žirija razveselila je članice klape Luna, koje su i do sada dobile brojne nagrade i priznanja, te od samog osnutka plijene pažnju svojim nastupima i izvedbama pjesama.
Predsjednica klape i njena utemeljiteljica, Marija Fuzul, kratko je za portal Kalelarga info prokomentirala nastup na festivalu:

“Nakon napornog rada svatko je sretan kada dobije priznanje za svoj rad, pa tako i mi. Iskreno, jako smo vesele i uzbuđene zbog svega, a ovom prilikom želim se prije svega zahvaliti mojim curama i našem voditelju, prof. Anti Juriću. Veliko hvala vokalnoj skupini Ive iz Ivanić grada koje su nas ugostile na ovom hvalevrijednom festivalu. Prekrasno nam je kao i uvijek kad smo skupa. Nagrada nam znači puno, a ponajviše zajedništvo i ljubav koja se osjeća u našoj odabranoj skupini.” – kazala je Marija Fuzul.

Članice klape Luna su: Vanjuša Štura (prvi sopran), Branimira Juric i Nensi Segarić (drugi sopran), Roberta Soldo i Marija Fuzul (prvi alt), te Anita Veršić i Melita Domijan (drugi alt).

12773149_10207682633777806_969081085_o-800x600