FINALE PAŠKOG ZIMSKOG KARNEVALA Bogat program za djecu i odrasle!

Stigli su i zadnji dani ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala za koje su organizatori Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag već po tradiciji pripremili bogat program.
U subotu 25. veljače u 18.00 sati u Kneževom dvoru održat će Natjecanje u plesu pod maskama na kojem će nastupiti mali plesači s cijelog otoka Paga – članovi Udruge “Kissa” koje vodi Kristina Alaburić.
Nakon toga slijede maškarani tanci u II Magazinu soli na kojima će se za odličnu atmosferu pobrinuti popularni Dražen Zečić i grupa Banana.
U nedjelju, 26. veljače započinju zadnji dani Paškog zimskog karnevala velikom maškaranom povorkom koja kreće u 16.00 prema glavnom gradskom trgu gdje će se održati primopredaja vlasti kada će gradonačelnik Paga Željko Maržić predati ključeve grada maškarama nakon čega će povesti i prvo paško kolo uz taktove Gradske glazbe Pag. Uslijediti će bogati program – nastup gostiju Glazbenog društva Stankovci, zatim KUD-a Družina, Gradske glazbe, biranje najbolje maske uz bogate nagrade te puno pjesme, paškog kola i ludovanja maškara.
Veselje će se nastaviti u II Magazinu soli na tancima uz grupu Bracera.
Ponedjeljak je Dječji dan na kojem će nastupiti djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani i veseli dječji zbor Vijolice. Ove godine najmlađe paške maškare zabavljat će klaun sa svojim animacijskim karnevalskim igrama i izborom najboljih maškarica.Karneval će se nastaviti maškaranim tancima u II Magazinu soli uz klapu Sol.
Utorak, 28. veljače je Dan od tradicionalnih maškara, pa će tako posjetitelje zasigurno razveseliti nastup zvijezdi Pagovizije uz nezaobilazno paško kolo. Nakon toga slijedi tumbula za koju su pripremljene primamljive nagrade: paški janjac i paški sir, zatim izbor najljepših maski i podjela humorističnog lista “Baš nas briga”. Dobro raspoložene maškare krenuti će nakon toga u II Magazin soli gdje će ih zabavljati grupa Furešti.
U srijedu, 1.ožujka u 15. 30 pogrebna povorka s Markom, krivcem za sve nevolje kreće na Pijacu gdje će se pročitati oporuka i na gradskom mostu spaliti Marko.

2-16-1Plakat Zadnji dani-2 (Small)11-1