FINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG  KUPA Nošk dočekuje Primorca FINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG  KUPA Nošk dočekuje Primorca
Nakon što je otpalo igralište na Stanovima, finale Županijskog nogometnog kupa između Noška i biogradskog Primorca, odigrat će se u Novigradu. Tako je odlučeno... FINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG  KUPA Nošk dočekuje Primorca

Nakon što je otpalo igralište na Stanovima, finale Županijskog nogometnog kupa između Noška i biogradskog Primorca, odigrat će se u Novigradu. Tako je odlučeno voljom ždrijeba u prostorijama Županijskog nogometnog saveza. Finale kupa, svojevrsna je nagrada za obje momčadi, Noška što je uspio izboriti povratak u najviši rang županijskog nogometa, a za Primorca što je osigurao ostanak među trećeligaškim društvom. Momčad Noška spoj je mladosti i iskustva. Uz prekaljenog kapetana Buterina te Sinovčića, Juričića i Čolaka, u momčadi Stipe Baždarića još je nekoliko mladih i perspektivnih igrača. Ponajprije se to odnosi na braću Baždarić i Barabu. Uz njih, odličnu sezonu iza sebe ima i mladi i perspektivni Vulić. Nošk je finale kupa izborio preko Gorice, Sabunjara i Hajduka, tako da Primorac neće imati niti malo lagan zadatak na Bravariću. Momčad Primorca je prije dva kola osigurala ostanak u trećeligaškom društvu, stoga su se mirno mogli pripremati za finale kupa. Momčad koju vodi Elvis Brajković, bivši reprezentativac, u svojim redovima ima niz iskusnih igrača, počevši od kapetana i stupa obrane, Šime Markovića. Njemu se na polusezoni priključio i iskusni Ješe. U zadnjoj liniji na lijevom boku je srčani Lazarevski. Veznim redom dirigiraju Vrdoljak i Miletić, dok im u napadu igra moćni trojac Bačkov-Malčić-Vodopija, uz asistenciju odličnog Zubčića. Kao mlada nada i vođa na terenu ističe se Erlić, a važnu kariku na golu imaju u liku Luke Botgelotta. Uz sve to, nimalo lagano nisu izborili finale kupa. Rezultatom 2:1 jedva su prošli Dragovoljac u Poličniku, a u polufinalu su s minimalnih 1:0 pobijedili Velebita u Benkovcu. Mnogi će reći da im je to bio i jedan od najzežih ispita sezone. Složit ćemo se svi, Novigrad će biti poprište pravog nogometnog spektakla, pa neka pobijedi spretniji i sretniji.

“Finale kupa za nas je velika nagrada. Naporno smo radili cijele sezone, što se vidi i po postignutim rezultatima. Mislim da je trener Baždarić pronašao pravu formulu u momčadi. Htio bih posebno izdvojiti naše mlade igrače koji su svojom igrom zaslužili igranje i u višim rangovima. Saznavši da će se finale kupa igrati kod nas, mjesto je zaživjelo i sve je spremno za finale. Sprega igrača i navijača je nepremostiva.” – rekao nam je Alen Juričić, igrač koji je proveo čak šest sezona u Primorcu i s njima osvojio dva kupa.

CYMERA_20160603_200449-01