(FOTO) DAN POBJEDE I OBLJETNICA “OLUJE” Dostojanstveno obilježeni i u Zemuniku!

U Zemuniku Donjem održan je veoma bogat, zanimljiv i dojmljiv dvodnevni program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Sportski i kulturno-umjetnički programi upriličeni su u četvrtak i petak, 4. i 5. kolovoza 2016. godine, u organizaciji Općine Zemunik, uz sudjelovanje braniteljskih, sportskih i kulturnih udruga ove općine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glede sportskih natjecanja koja su se održala u četvrtak na sportskom centru Marušići u istoimenom zaseoku Zemunika, gdje je odigran malonogometni turnir, i na boćalištu u središtu Zemunika gdje je upriličeno boćarsko natjecanje, kazati je kako je u prijateljskim natjecanjima sudjelovalo  desetak malonogometnih i boćarskih reprezentacija sastavljenih po zaseocima Zemunika Donjeg i Zemunika Gornjeg.
Svim prijavljenim i natjecateljskim klubovima uručene su posebne zahvalnice za sudjelovanje u programu povodom proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti Zemunik 2016., kao što su dan kazemunik 2snije zahvalnice uručene i sudionicima kulturno-umjetničkog programa upriličenog u zaseoku, poznatom kao Varoš Šarića u Zemuniku Donjem. Posebna zahvalnica uručena je Josi Šestanu, najstarijem zemuničkom biciklistu, koji je sudjelovao u biciklističkom maratonu “Put vjetra put Oluje”.

Kulturno-zabavnom programu prethodilo je polaganje vijenaca na Spomenik palim braniteljima u Zemuniku i sveta misa u župnoj Crkvi Marije Kraljice Mira – Kraljice Hrvata, koju je predvodio don Jerko Vuleta.

Prva uopće poznata kulturno-zabavna manifestacija održana pod Pjerinom murvom u danas već gotovo napuštenoj Varoši Šarić bila je ispunjena izuzetno bogatim kulturno-umjetničkim programom, uz nazočnost više stotina gledatelja. lea
Uz himnu Lijepa naša domovino koju su izvele malodobne članice KUD-a „Sveta Kata“ Lea Biloglav i Anđela Dujak, svim mještanima i svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, kao i obiteljima poginulih branitelja upućene su najiskrenije čestitke u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Dodjela diploma 7Minutom šutnje odana je počast svim poginulim i smrtno stradalim braniteljima Domovinskog rata.

KUD „Sveta Kata“ iz Zemunika osnovan 2007. godine, s više od četrdeset i pet aktivnih članova, koji je u međuvremenu zabilježio preko dvjesto nastupa u mnogim mjestima u domovini i inozemstvu, predstavio se djevojačkim i muškim i ženskim pjevanjem, kao i drugim bogatim repertoarom.
Ovdje je spomenuti kako je zemunički KUD „Sveta Kata“ okrunjen godišnjim nagradama Zadarske županije i općine Zemunik, te višekratnim nastupima i nagradama na Vinkovačkim jesenima, te na festivalu u Đakovu i Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Večer posvećena Danu pobjede i dzemunik 7omovinske zahvalnosti u Zemuniku završila je zajedničkom pjesmom svih sudionika „Vile Velebita“ i „Bože čuvaj Hrvatsku“, kao i veselicom i domjenkom  do kasno u noć.
Oduševljenje nazočnih bilo je na takvoj razini, da su se odmah čuli prijedlozi kako se ovakve priredbe na istome mjestu, pod Pjerinom murvom, u Varošu Šarića, trebaju organizirati i ubuduće. Kroz cijeli program večeri uspješno je vodila mlada voditeljica Kata Dragaš.

Fotografije: Željko Šarić i Damir Bilosnić

KUD Sveta Kata