FOTO Zadarski župan Longin se rukovao s Ćorićem, pa se stiskao uz Plenkovića

Iako su prvotno iz vlade govorili kako će se Plenković testirati ako za to bude potrebe, jutros oko 10 sati potvrdili su Indexu kako će se Plenković danas testirati. Ova potvrda stigla je nakon što su vjerojatno saznali da su na koronavirus pozitivni Borna Ćorić, Đokovićev trener te trener Grigora Dimitrova.

Iz vlade kažu da Plenković nije imao bliski kontakt ni sa kim na turniru no bio je u bliskom kontaktu sa zadarskim županom Božidarom Longinom. A susreo se, (iz vlade kažu kratko i bez rukovanja op.a.) i s Novakom Đokovićem čiji kondicijski trener ima koronu. Za Đokovića nije još poznato hoće li se testirati jer je jučer otišao iz Zadra bez testiranja, a Blic je objavio kako će se testirati u dogovoru sa svojim liječnikom.

Pogledajte slike iz Zadra

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković u subotu je iz Nina prozvao čelnika Restart koalicije Davora Bernardića i SDP da su, kada je krenula epidemija koronavirusa, podcjenjivali taj problem te se, unatoč epidemiološkim preporukama za distancu, grlili i ljubili. “Gospodin Bernardić i SDP, kada je krenula epidemija koronavirusa, podcjenjivali su problem, grlili su se i ljubili početkom ožujka po Zagrebu, apsolutno su bili za to da se ukine Stožer civilne zaštite. Prema tome, oni mijenjaju stavove kako vjetar puše, nemaju ni iskustva, ni znanja ni odgovornosti”, poručio je Plenković.

Plenković je optužbe na račun SDP-a i njegovih članova odaslao svega par dana nakon što se na svečanoj 31. obljetnici osnutka HDZ-a upravo premijer družio s velikom skupinom ljudi gdje se mjere protiv širenja koronavirusa, kako se vidi na fotografijama s tog događaja, nisu poštivale.

Premijer se mjera socijalnog distanciranja nije držao niti dan ranije na predaji HDZ-ovih izbornih lista, a niti prilikom posjeta Zadru i Šibeniku u subotu.

Izvor: Index.hr

FOTO: MARKO DIMIĆ/PIXSELL, DINO STANIN/PIXSELL, HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Longin i Ćorić, slikano 16. lipnja

Plenković i Longin, slikano 20. lipnja