FOTOGALERIJA Malonogometni turnir u Raštanima

Tin i Tinj, jedno slovo razlike, ali ista želja – biti pobjednikom prvog turnira u Raštanima, i u utorak u finalnoj utakmici osvojiti glavnu premiju od 20 tisuća kuna. Na tu nagradu ciljali su i domaćini iz MNK „Kanela“ ali je sve njihove ambicije u polufinalu začepio susjedni Tinj. U finalu prije finala, Tinjančani su odnijeli pobjedu kako na terenu, tako i na tribinama gdje su njihovi brojniji navijači bakljadom najavili utakmicu za prvo mjesto. O Tinu, jedinoj ekipi iz Zadra, koja je na SC Tihomira Mitrovića ostala među četiri, samo kratko; u polufinalu Tin – Bulić 6:1
Tin – Bulić 6:1
TIN: Piplica, Škibola, Kresović, Katalinić 1, Kolega 3, Nović 1, Čulina, Burčul 1. Voditelj: Tiho Knežević.
BULIĆ: A. Šari, Kr. Nakić, Bl. Nakić 1, Nimac, Jo. Anić, Maričić, Plazina, Ćuk, Peraić, Zekonjić. Voditelj: Ivica Nakić.
Bulić je do polufinala izbacio Mostar iz BiH, Bilu Vlaku i Radovin – i svi kažu“ imali su puno lakši ždrijeb“. Počeli su rastrčano i ambiciozno, međutim, bilo je to nedovoljno za kvalitetu koju ima Tin. Bodulu Deniju Kolegi očito ovaj turnir u Kotarima leži i odgovara, sa nova tri pogotka istaknuo je kandidaturu za najboljeg strijelca.
Tinj – Kanela 3:1
TINJ: Erlić, St. Bašić, D. Čačić, Ju. Bašić, Margarin, St. Šušić 2, Buljat, Šarić 1, Tokić. Voditelj: Niko Peraić.
KANELA: Baričić, St. Čirjak, Zv. Čirjak, Katuša, Roko Nakić 1, Brala, Vuković A. Mikulić, Šamija, Radić. Voditelji: Frane Fatović i Marin Mikulić.
Poslastica polufinalne večeri i najposjećenija utakmica turnira. Dva takmaca iz susjednih mjesta, ponudila su odličnu predstavu. Kanela sa pojačanijima Draganom Vukovićem i Marinkom Šamijom, a Tinj sa velikom željom da zaustavi domaćina. Strpljivom igrom na kontre najprije za početno vodstvo 1:0 (Kristijan Šarić). Stalni pritisak domaćih – uz dvije pogođene vratnice – u neizvjesnost je početkom drugog poluvremena vratio Roko Nakić (1:1). Timski duh i veliko zalaganje žuto-plavih iz Tinja kapitalizirao je Stipe Šušić, sa dva pogotka vrijedna finala.
Iz Tinja do Serie A
Uspjeh svojih sumještana sa tribina je popratio Martin Erlić, bivši član mlade reprezentacije Hrvatske, koji je igrajući za talijansku Speziu, upravo izborio ulazak u Serie A. Organizatori iz Raštana posebno su pozdravili Erlića, koji je svoje prve nogometne korake napravio u NK „Raštane“, klubu koji se ugasio prije nekoliko godina.
Raspored završnih večeri
U ponedjeljak je slobodan dan u službenom, natjecateljskom programu. Međutim, domaćini koji puno ulažu i imaju velike planove sa ovim turnirom, večeras će upriličiti internu revijalnu utakmica – između dva zaseoka Raštana Gornjih. Onih koji „drže“ feštu Luzaricu, protiv onih koji slave i štuju Ivanju.
Raspored turnira za utorak: Utakmica za 3.mjesto: Kanela – Bulić (20 sati); Revijalni susret veterana Raštana i Primorca (21) i finale: Tin – Tinj (22 sata).

Robert ZORIĆ

Foto: Domimik Juričić

2

3

5

6

7

8

9

10

12

14

13

15

16

17

18

4

19

20

22

23

24