Frane Vučetić: Preuzeli smo vlast na Viru, Kapović više neće biti nalogodavac Frane Vučetić: Preuzeli smo vlast na Viru, Kapović više neće biti nalogodavac
Na danas održanoj konferenciji za medije, Frane Vučetić objavio je kako je oformljena nova većina u Općinskom vijeću. Priopćenje prenosimo u cijelosti. “Danas je... Frane Vučetić: Preuzeli smo vlast na Viru, Kapović više neće biti nalogodavac

Na danas održanoj konferenciji za medije, Frane Vučetić objavio je kako je oformljena nova većina u Općinskom vijeću. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Danas je novoformirana većina u Općinskom vijeću Općine Vir na novinskoj konferenciji ispred općinske Uprave informirala medije i javnost o promjenama koje su uslijedile nakon što su, do jučer vladajući, izgubili većinu.  

Time su stvoreni čvrsti preduvjeti za stabilnu koaliciju većinom oporbenih vijećnika te smo se zajednički dogovorili i o budućem, novom predsjedniku Općinskog vijeća. 

Na novinskoj konferenciji smo istaknuli kako očekujemo da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić podnese ostavku obzirom da nema natpolovičnu podršku vijećnika, a to očekujemo i od Rajka Radovića, dosadašnjeg potpredsjednika. 

Promjene u odnosu snaga u virskom Općinskom vijeću ne znače nove izbore niti ih zazivamo. Naš zajednički stav je da je su žitelji Vira u proteklim godinama neodgovornog vladanja već izgubili previše dragocjenog vremena, novaca i energije,a što se moglo usmjeriti u boljitak našeg otoka. Prema tome, novoformirana većina pokrenut će val promjena s ciljem poboljšanja kvalitete života na Viru, a kako imamo stabilnu većinu, držimo da ćemo u naredne tri godine mandata koliko je preostalo, moći realizirati određene projekte koji su godinama bili na čekanju zbog političkih smicalica struktura koje i dan danas predvodi „posebni savjetnik“ Kristijan Kapović. 

Marino Radović je načelnik Općine Vir koji je dobio najveći broj glasova na lokalnim izborima prošle godine i tu činjenicu uvažavamo. Ne zazivamo njegovu smjenu već očekujemo da se, lišen balasta dosadašnjih nalogodavaca, okrene radu i žiteljima Vira. Ukoliko i dalje bude više davao na važnosti Kristijanu Kapoviću i još nekim „povlaštenicima“, a interese Vira nastavi stavljati u drugi plan, zahtijevat ćemo od njega da podnese ostavku.

Što smo sve danas govorili na novinskoj konferenciji, možete pogledati na službenim stranicama udruge VIR BEZ PODJELA (https://www.facebook.com/virbezpodjela) i u svojim medijima slobodno prenijeti informacije.

U ime novoformirane većine u Općinskom vijeću Općine Vir,

Frane Vučetić, vijećnik

ANTONIO VUČETIĆ: BUDU LI IMALI VEĆINU, SAZVAT ĆEMO SJEDNICU I ČESTITATI ONOME TKO BUDE IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA


– Tek ćemo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati. Nije smak svijeta ako zaista imaju većinu u Općinskom vijeću. No budu li imali većinu, sazvat ćemo sjednicu Općinskog vijeća i čestitati onome tko bude izabran za predsjednika. Ali, pustimo da sve prođe kroz predviđenu proceduru. Nikakav zahtjev za sazivanjem sjednice još nismo dobili – kaže predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić komentirajući poruke s današnje tiskovne konferencije na Viru.