GALERIJA Čak 560 biciklista sudjelovalo na 21. Biciklijadi Zadar-Vir

Nikad dramatičniji nagradni izbor na bilo kojoj od dosadašnjih biciklijada Zadar – Vir! Prijavilo se 560 biciklističkih rekreativaca i biciklista BK „Zadar“ i drugih klubova, oko pet stotina ih je jučer došlo do Vira, a na nagradnom izvlačenju Mountain Bike vrijednog oko 3.500 kuna ostalo dvjestotinjak. Mnogi su se nakon dolaska na Vir i okrjepe nastavili zabavljati na virskim plažama ili u šetnji, dok su neki iskoristili prekrasan dan i nastavili vožnju Virskim prstenom. Zato na Trgu svetog Jure nije bilo prvog izvučenog i pročitanog dobitnika bicikla, potom drugog i trećeg. Kako nalažu marketinška pravila biciklijade, dobitnik bicikla mora na licu mjesta preuzeti Mountain Bike, pa se uz odobravanje prisutnih biciklista tražilo dalje. Kada je napokon iz četvrtog pokušaja pročitano ime Maje Žabčić, vidjeli smo eksploziju sreće i zadovoljstva! Maja se u skoku našla u zagrljaju mame Milene.
„Ne mogu vjerovati! Toliko sam sretna, ovo mi je prvo sudjelovanje na virskoj biciklijadi i odmah sam dobila glavnu nagradu“ – sijala je i bliještila od sreće 30-godišnja Zagrepčanka Maja. Trenutno je nezaposlena, a kako je pri kraju studija turističkog menadžmenta – zna procijeniti vrijednosti ovakvog okupljanja biciklističkih rekreativaca i promocije zdravog načina života.
„Mada sam tek prvi put na biciklijadi, mogu kazati kako je virska biciklijada sjajan turistički i sportsko-rekreativni event. Ljudi se druže, zabavljaju i posjećuju destinaciju“, dodala je. Usput se i nagrađuju, a Majina prva nagrada bila je zapisana u zvijezdama. Na Vir je došla s mamom Milenom na produženi vikend u svoju obiteljsku kuću u naselje Lučica, a na sudjelovanje na biciklijadi nagovorila ju je susjeda. Usput je i zakasnila i ostala bez prijevoza do Zadra, i kada je već izgubila svaku nadu kako će voziti bicikl od Branimirove obale do virske rive, djelatnici „Vir turizma“ organizirali su joj prijevoz do Zadra i sudjelovanje. To je bila prva sretna okolnost, sve sljedeće dogodile su se na izvlačenju nagradnog bicikla.
„Ni sama ne mogu vjerovati koliko sam sretna. Imam stari bicikl koji je neusporediv s kvalitetom nagradnog kojega sam dobila. Vraćam se na Božić na sljedeću biciklijadu“, još je kazala dobitnica. Tek nešto manje sreće imao je Ivica Stulić koji je dobio automobilski krovni nosač za bicikl kojega su mu uručili predstavnici „Auto Hrvatske“ koja je u sklopu biciklijade sa šest novih volkswagena i audija imala izložbu na virskoj rivi, dok su komplete biciklističke opreme dobili Iva Karačić, Zoran Prižmić, Ivica Stulić, Damir Knežević, Niko Vedrić, Josip Budimir, Josip Tolić, Irena Koren, Ivan Čular, Frane Šimunić, Ljubica Ivanić i Dalibor Kapović. Još jedna sjajno organizirana i provedena biciklijada, već 21. po redu od Zadra do Vira, bila je i prigoda da se okupljenim biciklistima i rekreativcima upute riječ-dvije zahvale.
„Od 2011. godine kada smo organizirali prvu biciklijadu, ona je sa svakim novim izdanjem sve bolja i posjećenija, što je vaša zasluga. Vaša je i zasluga da je ona danas kao rekreacijski biciklistički događaj među najboljima u Hrvatskoj, jer ne okuplja samo pojedince već i cijele obitelji“, kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić. Pored zamjenika načelnika Vučetića, sve nagrade najsretnijim biciklistima podijelili su nakon tombole destinacijske event menadžerice Nina Jovanović i Darija Zrilić iz „Vir turizma“. Najveći biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji vrhunski su odradili poduzeće „Vir turizam“ u suradnji s Biciklističkim klubom „Zadar“, virskim općinskim poduzećima „Čisti otok“, „Vir zaštita“ i „Vir održavanje“, taksi kompanijom „Taxi Vir“, zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te uz sponzorstvo Općine Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir. U pratnji biciklista prvi put je bilo i vozilo „Auto Hrvatske“ koja je na Viru predstavila nove i luksuzne modele, na rivi je svirao „James Band“, a za osvježenje i okrjepu pobrinuli su se djelatnici restorana „Kotarina“.

IMG_0010

IMG_009

IMG_0011

IMG_008

IMG_0012

IMG_0005

IMG_0013

IMG_0016

IMG_0014

IMG_0015

IMG_0004

IMG_0004

IMG_0006

IMG_0007

IMG_0017

IMG_0019

IMG_0020

IMG_0003

IMG_0018

IMG_0000(1)

IMG_0001(1)

IMG_0002