GALERIJA Grašo proslavio Božić sa Zadranima: Tu sam kao doma

„Kad mi je došao mail s upitom za koncert na Božić, najprije sam pomislio kako na Božić jako rijetko sviramo. Onda sam čitao dalje i vidio da se radi o Zadru. Rekao sam – može!“ Tako je sinoć svoj koncert na Adventu u Zadru otvorio jedan od najpopularnijih i najtraženijih domaćih pjevača Petar Grašo, koji bez problema puni arene i koncertne dvorane u Hrvatskoj i šire.

Na besplatnom koncertu što ga je u okviru adventskih događanja omogućila Turistička zajednica grada Zadra, stotine posjetitelja natiskale su se ispred pozornice i na terasama ugostiteljskih objekata, kako bi uživali u jedinstvenom glazbenom programu, praćenom scenskim i svjetlosnim efektima.

– Ja sam, bez ikakve patetike, u Zadru kao doma. Ovo je grad u kojemu sam počeo prije 20 godina, grad u kojemu sam pobijedio na svom prvom festivalu, s pjesmom koja me lansirala u orbitu. Na tom Zadarfestu glasovima žirija pobijedio je Oliver, s pjesmom koju sam ja napisao, a publika je pobjedu dala meni, podsjetio je Grašo, otvarajući koncert baš s tom pjesmom, koju su Zadrani odmah prihvatili – „Nekom trebam ja“.

Posebne dijelove koncerta posvetio je svom prijatelju Massimu, koji je preminuo prije nekoliko dana, ali i velikom Oliveru, kojemu duguje zahvalnost za ono što je danas. „Nema ga među nama, ali ga ima više nego ikada“, rekao je Grašo izvodeći „Dvaput sam umra“ i „Cesaricu“.

Do kraja koncerta publika je uglas pjevala brojne Grašine hitove, „Jel’ ti reka ‘ko“,“Ljubav jedne žene“, „Lomi me“, „Srce za vodiča“, „Godine prolaze“… Vraćen velikim odobravanjem publike na završni bis, koncert je okončao prigodnom „Fritulom“.