GALERIJA Hrvatski olimpijski dan u Osnovnoj školi Smiljevac

Osnovna škola Smiljevac tradicionalno je u sportskom duhu jučer obilježila Hrvatski olimpijski dan. Preko tisuću učenika matične škole i područnih škola Briševo i Murvica  sa svojim učiteljima u sklopu izvanučionične i projektne nastave sudjelovalo je u natjecanjima i prezentaciji različitih sportova zadarskih klubova kojima se promovira zdrav život i natjecateljski duh. 

Učenici drugih razreda imali su priliku upoznati se s tenisom koji su im predstavili treneri Teniskog kluba Zadar 08 dok su prezentaciju hrvanja predvodili treneri Hrvačkog kluba Zadar. Četvrtaši su zadivljeno gledali prezentaciju sportskog plesa i akrobacije koje su im predstavili trenerice i plesači Sportskog plesnog kluba Bellus, a na kraju su se svi priključili učenju osnovnih plesnih koraka. Petašima su veslanje predstavili treneri VK Jadran Zadar, nakon čega su se oni najhrabriji okušali na ergometru. 

Učenici šestih razreda okušali su se u sportu kojemu OŠ Smiljevac prednjači rezultatima na državnim natjecanjima u školskom sportu – atletici. Ovoga puta za njih je bilo organizirano natjecanje u štafetnom trčanju u prirodi. Svaki razredni odjel imao je dvije ekipe – jednu mušku i jednu miješanu. U kategoriji dječaka pobjedu su odnijeli dječaci iz 6. C razreda, a u mješovitoj ekipi djevojčice i dječaci 6. D. 

Sedmi i osmi razredi sudjelovali su u međurazrednom natjecanju u potezanju konopa. U kategoriji sedmih razreda najizdržljiviji se pokazao 7. B, a u kategoriji osmih razreda slavio je 8. B.