GALERIJA Izložba fotografija Ivane Kurta održana u Privlaci GALERIJA Izložba fotografija Ivane Kurta održana u Privlaci
U organizaciji TZ općine Privlaka u petak 02.07. na rtu Artić s početkom u 20 sati održana je izložba fotografija i zapisa pod nazivom... GALERIJA Izložba fotografija Ivane Kurta održana u Privlaci

U organizaciji TZ općine Privlaka u petak 02.07. na rtu Artić s početkom u 20 sati održana je izložba fotografija i zapisa pod nazivom »Lovit ću zalaske…Izolirani mi, ti i ja i najljepši zalasci sunca«, autorice Ivane Kurta. Izloženo je dvadesetak proznih i poetskih tekstova, isto toliko fotografija zalazaka sunca. Upravo se rt Artić koji predstavlja najzapadniju kopnenu točku Dalmacije s kojeg se pruža prekrasan zalazak sunca pokazao kao idealna destinacija za izložbu. 

Prema riječima autorice cijeli opus fotografija i zapisa datira od ožujka do svibnja 2020. kada smo završili u prvom lockdownu radi pojave virusa covid – 19. Imala sam sreću u nesreći da to vrijeme provedem u predivnoj Privlaci. Šetajući dugom privlačkom šetnicom, osluškujući more, borove Ivana otkriva priče o sabunjarima, legende o bunarima Sokolaru i Novaku, njihovim nesretnim ljubavima s vilama i još puno interesantnih stvari koje sujoj u to vrijeme mamile sretan osmijeh. Njezina obitelj, mir u Privlaci, pokazali su da je život vrijedan življenja i kad pred nas stavi različite izazove. Recenziju zapisa uredila je Elvira Katić, prof., a prijevod zapisa na engleski Ana Troskot Bajić i Ivana Dokoza. 

Na samoj večeri mlada pjesnikinja Nika Barišić čitala je svoje pjesme o ljubavi prema obitelji, a za ugodnu atmosferu uz zvuk gitare pobrinuo se Miljenko Koštan.

Izložba se može razgledati do 08.07. od 19 do 22 sata.