GALERIJA Mlađe kategorije HNK Zadar uspješno prošle zahtjevna testiranja GALERIJA Mlađe kategorije HNK Zadar uspješno prošle zahtjevna testiranja
Sastavni dio plana i programa rada u svim mlađim kategorijama HNK Zadar, od papalina do juniora, jesu i testiranja brzine, eksplozivnosti i motoričke izdržljivosti.... GALERIJA Mlađe kategorije HNK Zadar uspješno prošle zahtjevna testiranja

Sastavni dio plana i programa rada u svim mlađim kategorijama HNK Zadar, od papalina do juniora, jesu i testiranja brzine, eksplozivnosti i motoričke izdržljivosti. Prvo takvo testiranje održano je u siječnju 2020., a drugo je bilo planirano u terminu neposredno prije početka drugoga dijela natjecateljske sezone 2019/20. Kako je zbog okolnosti nastalaih pojavom koronavirusa odlučeno da se taj drugi dio sezone ne održi, drugo je testiranje prolongirano.

– S obzirom na to da je od početka priprema za natjecateljsku sezonu 2020/21 prošlo dosta vremena, te da je početak natjecanja za naše četiri kategorije predviđen u zadnjem tjednu mjeseca kolovoza, odlučili smo se provesti i drugo testiranje. Svi naši igrači pristupili su testiranju prema rasporedu koji smo utvrdili, a održano je u ŠC Višnjik jer tamošnja infrastruktura omogućuje najbolje uvjete u Zadru – govori Raphael Sušić, koordinator mlađih kategorija, voditelj klupske škole nogometa i jedan od trenera.
Igrači su bili podvrgnuti testiranju brzine na pet, 10 i na 20 metara, zatim testiranju eksplozivnosti što je provedeno skokovima uvis i udalj, te testiranju motoričke izdržljivosti.
– Svi igrači koji su pristupili testiranju prošli su svaki element. Svi njihovi rezultati registirirani su i sad nam slijede raščlamba, te uspoređivanje s rezultatima prvoga testiranja. Kad na temelju svih podataka dobijemo jasnu sliku, doznat ćemo u čemu je netko bolji, možebitno slabii i slično a to će nas odmah i uputiti kako ćemo dalje i što ćemo dalje raditi.
Sušić želi istaknuti i da je u međuvremenu u program rada uveden i element tehnike trčanja.
– To je nadasve bitan element za svakoga pojedinca. Što bolja tehnika, to je djelotvornije trčanje, a onda je i igrač bolji.
Četiri klupske kategorije uskoro će početi natjecanje na dalmatinskoj razini.
– HNK Zadar ponosan je što su njegove četiri selekcije uvrštene u natjecanje u konkurenciji dalmatinskih klubova. To su mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori. Sustav je takav da će juniori i mlađi pioniri imati istovjetne suparnike, te kadeti i pioniri istovjetne. U prvom kolu juniori i mlađi pioniri bit će domaćini Hajduku, a kadeti i pioniri bit će gosti Adriatica.
U kolikoj su mjeri sve te selekcije spremne?
– Plan i program priprema do sad je ostvaren 100 posto. Jedino nam nedostaju minute pripremnih utakmica, ali nekako ćemo se snaći.

Tekst i foto: HNK Zadar

7_copy_800x533

6_copy_800x533

5_copy_800x533

4_copy_800x533

3_copy_800x533

testiranje-skola-nogometa-14-08-2020-(27)_copy_800x533