GALERIJA Na otoku Ugljanu održan veliki susret oldtimera – stiglo 70 ljepotana!

U subotu 9. 9. otok Ugljan postao je pista za više od 70 „oldtimera“ i preko 150 sudionika iz rekordna 22 kluba 22. Oldtimer auto rallyja „100 kilometara Zadra“ u organizaciji Oldtimer kluba Zadar. Jedinstvena utrka u ovom dijelu Dalmacije spojila je prekrasnu otočnu vizuru, more, adrenalin i vremenom nepokorene zvijezde auto industrije prošlog stoljeća.

Auto legende sa svojim vlasnicima iz cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Švicarske pristizale su od ranoga jutra u Trajektnu luku Gaženica gdje se vršio prijem sudionika prije ukrcaja na trajekt Zadar – Preko koji ih je odveo na otok Ugljan. Njihova avantura nastavila se cijelim otokom. U mjestu Preko, osim svečanog dočeka predstavnika Općine Preko i TZ općine Preko održali su se i brzinski ispiti na kojima su se legende automobilizma dokazivale u tri kategorije. Rally se završio podjelom nagrada najuspješnijima i zahvalnica svim vozačima.

Za ovakav pothvat zaslužni su Općina Preko, TZ općine Preko i Jadrolinija koji su omogućili oldtimerima da otok Ugljan postane kulisa za još jedan rally Oldtimer kluba Zadar.

Da 22. Oldtimer auto rally bude uspješan pobrinuli su se Adriatic osiguranje, Vulkal, DPD, Rajski vrt, Artis nekretnine, Horti centar, Radoš autoservis, Emona Preko te Autodirekt.

Svi oni su bili zaslužni da se „100 kilometara Zadra“ dovede na otok Ugljan i da se ispriča jedna nešto drugačija, otočna priča.