GALERIJA Nagrade rektora dodijeljene zaslužnim studentima i djelatnicima

Dani Sveučilišta u Zadru danas su obilježeni dodjelom nagrada rektora prof. dr. sc. Josipa Faričića zaslužnim studentima i djelatnicima u prošloj akademskoj godini. Uoči svečane sjednice, koja se održava u ponedjeljak, Sveučilište se na ovaj način želi odužiti onima koji su svojim radom i zalaganjem postigli uspjeh vidljiv široj akademskoj zajednici, ali i društvu u kojemu ostvaruju svoje uloge.

– Nikada nismo u mogućnosti darovati sve one koji to zaslužuju, zato odabiremo one koji su u prošloj godini ostvarili rezultate kojima se mogu ponositi oni sami, mi kao akademska zajednica, njihovi prijatelji i obitelji; nagraditi one koji pronose glas o Sveučilištu i glas o Hrvatskoj u cijelom svijetu. Prošla su vremena kada je sveučilište bilo izolirano od šire zajednice te smo danas pozvani sudjelovati kao ravnopravan sudionik i sukreator naše stvarnosti. Ništa ne možemo učiniti bez vrijednih i kvalitetnih znanstvenika i drugih djelatnika, a sve u službi za naše studente, rekao je u svojoj čestitci rektor Faričić.

Studenti nisu, istaknuo je, samo budućnost Sveučilišta, nego i zajednica u kojima će djelovati, bilo da se radi o Hrvatskoj ili inozemstvu.

– Ne smijemo žaliti za onima koji odlaze, već se radovati mogućnosti da se jednog dana vrate i, obogaćeni iskustvima, pridonesu prosperitetu svoga kraja, poručio je rektor Faričić.

Uime studenata na priznanjima su zahvalili Lucija Lesjak i Petra Maričić, koje su rekle kako ih današnje događanje ohrabruje i daje vjeru da mogu postići velike stvari u svojim karijerama i ostvariti osobni rast. Uime djelatnika isto je napravio izv. prof. dr. sc. Mate Parica.

– Iako smo različitih struka, ovo nam puno nam znači i daje nam poticaj za daljnji rad kroz znanost i nastavu, rekao je.

Dobitnicima su na priznanjima uz rektora čestitali prorektori prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić,  izv. prof. dr. sc. Lena Mirošević, prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić i prof. dr. sc. Marko Lukić. Svečanost su glazbenim nastupom uveličali Tajna Zorica,  Marino Perović i Dražen Habuš.

Nagradu rektora dobili su studenti: Đurđa Baljak, Martina Brkić, Lea Cesarec, Laura Garettini, Lukrecija Kaćunko, Anđela Kovačević, Lucija Lesjak, Ivana Goa Majdandžić, Sanja Rudan i Matea Šoch Rudić.

Za izuzetna studentska sportska postignuća nagrađeni su: muška futsal ekipa, ženska plivačka ekipa, ženska badminton ekipa, muška šahovska ekipa  i muška ekipa odbojke na pijesku.

Godišnjom nagradom rektora zaslužnim akademskim djelatnicima nagrađeni su izv. prof. dr. sc. Mate Parica, doc. dr. sc. Marija Ljubičić i doc. dr. sc. Gabrijela Vidić, a nagradom rektora za nenastavno osoblje Ljerka Morović.