GALERIJA Noć privlačkih ribara i sabunjara u Privlaku privukla više tisuća ljudi

Koncertom klape Rišpet i grupe Vista te spektakularnim vatrometom iz mora, u luci Stari porat u Privlaci sinoć je proslavljena Noć privlačkih ribara i sabunjara. Ova tradicionalna manifestacija, koju zajedničkim snagama organiziraju Općina Privlaka, Turistička zajednica Općine Privlaka i komunalno poduzeće Artić, okupila je više tisuća mještana i posjetitelja željnih dobre hrane, zabave i razonode. 

Program je započeo likovnom radionicom »Sabun, Paint and Wine«, na kojoj su posjetitelji, uz kapljicu kvalitetnih privlačkih vina, kao zadatak imali oslikati sabunjarski brod.  Događaj je nastavljen igrom u pijesku za djecu, koju su pripremili članovi NK Sabunjar pod vodstvom Jurice Zankija. Tijekom manifestacije, desetak OPG-ovaca izložilo je i predstavilo svoje domaće proizvode. 

– Cilj nam je da naši posjetitelji upoznaju Privlaku kao sabunjarsko i ribarsko mjesto tako da nam je sve u tom ozračju. Prikazivali smo filmove iz života privlačkih  ribara i sabunjara tako da su posjetitelji mogli vidjeti kako je točno izgledao njihov život, a imali smo i izložbu fotografija kroz koju smo dočarali njihovu prošlost, kazala je Iva Zorić Sarađen, direktorica TZO Privlaka, dodavši kako su tijekom protekle zime radili i na gastro brendiranju, kako bi tradicijskom kuhinjom zaokružili ovu manifestaciju. 

Na ovoj manifestaciji su ujedno otvoreni i „Dan izvornih tradicijskih jela privlačkih ribara i sabunjara“ koji će trajati do 21. srpnja. Svi zainteresirani mogu probati brojne tradicionalne delicije u Restoranu Amico, Koćeta, konobi Planura, Moreta baru i u bistrou Sabun.