GALERIJA Obilježen Dan Općine Sukošan – uspješno odrađeni brojni projekti GALERIJA Obilježen Dan Općine Sukošan – uspješno odrađeni brojni projekti
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, te svetom misom započelo je jutros obilježavanje Dana općine Sukošan i Dana obrane. Središnja svečanost na kojoj su uručena... GALERIJA Obilježen Dan Općine Sukošan – uspješno odrađeni brojni projekti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, te svetom misom započelo je jutros obilježavanje Dana općine Sukošan i Dana obrane.

Središnja svečanost na kojoj su uručena godišnja priznanja najzaslužnijim mještanima održana je u podne u Osnovnoj školi Sukošan.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorio je predsjednik Tomislav Dražić.

O projektima koji su realizirani i na kojima se još uvijek radi, te planovima za budućnost govorio je načelnik Ante Martinac.

Ravnomjerno se radi u svim mjestima koja spadaju pod Općinu Sukošan, pa je tako primjerice izgrađen novi dječji vrtić u Sukošanu, a radi se na proširenju postojećih u Debeljaku i Gorici. U planu je i proširenje zgrade Osnovne škole Sukošan i sportske dvorane u Gorici, te se radi na ishođenju dokumentacije. Uspješno su odrađeni projekti uređenja obale u Sukošanu, te slijedi nastavak, a uređena je i tržnica. Slijedi i uređenje sportskog centra, nogostupa i vodoopskrbe u Debeljaku. Tu su i razni infrastrukturni projekti, poput kanalizacije, za čiju izgradnju je sa Hrvatskim vodama dogovoreno 20 milijuna kuna. Očekuju se građevinske dozvole za niz projekata, poput uređenja obalnog pojasa Mala Makarska, uređenje obale Petra Krešimira IV, izgradnju podvožnjaka ispod magistrale u Sukošanu…

“Općina izdvaja značajna sredstva za rad udruga i ustanova, dajemo pomoć župama u Sukošanu i Gorici, KUD-u, DVD-u, sportskim klubovima, braniteljskih udrugama, invalidima, potrebitima, dajemo potpore za novorođenu djecu, učenike i studente, sufinanciramo prijevoz učenika, a i ove godine smo financirali udžbenike za naše osnovnoškolce.” – naveo je načelnik Martinac.

Dožupan Šime Vicković i državni tajnik Šime Erlić pohvalili su projekte Općine Sukošan, te naglasili kako se njihovom realizacijom ova općina svrstava među najuspješnije u Zadarskoj županiji, ali i šire.

Na kraju su načelnik Martinac i predsjednik Općinskog vijeća Dražić uručili priznanja najzaslužnijim mještanima. To su:

Mate Ražov, Tomislav Pavić, Zara Dominiković, Amelie Gašparović, Greta Gašparović, Mladež Sukošana, Mate Molnar, Žanamari Števanja, Ivo Ćalušić, Ante Števanja, Klaudio Pavić i Milan Zdravko Brkić. Zahvalnice su posthumno dodijeljene Ljubomiru Raspoviću i Marijanu Baniću.