GALERIJA Otvorenje “Virskih maškara” uz Jasmina Stavrosa GALERIJA Otvorenje “Virskih maškara” uz Jasmina Stavrosa
„Ovom Poveljom aktualna vlast na čelu s načelnikom Općine dobrovoljno predaje vlast meštru Karnevala i proglašava vladavinu Karnevalske Republike. Općinom u periodu Karnevala upravljaju... GALERIJA Otvorenje “Virskih maškara” uz Jasmina Stavrosa

„Ovom Poveljom aktualna vlast na čelu s načelnikom Općine dobrovoljno predaje vlast meštru Karnevala i proglašava vladavinu Karnevalske Republike. Općinom u periodu Karnevala upravljaju meštar i sve maškare“ – ovim su pročitanim tekstom Povelje o proglašenju virske Maškarane Republike i službeno otvorene „Virske maškare“, najspektakularnija karnevalska manifestacija u Zadarskoj županiji koja će tijekom naredna četiri tjedna ponuditi obilje događaja, glazbenih koncerta, dječji karnevalić, međunarodnu karnevalsku povorku i na samom kraju tradicijski spektakl paljenja virskog Karnevala.
Iako je pri primopredaji sve prošlo glatko, predsjednik Općinskog vijeća Rajko Radović, za svaki slučaj, napomenuo je kako očekuje da će mu nakon mjesec dana ludorija vlast biti vraćena.
„Dobro nam došli dragi gosti i maškare, družit ćemo se sljedećih mjesec dana onako kako to prijatelji rade. Predajem vam u tom periodu vlast u ime Općine Vir, ali nemojte poslije toga da vas tražimo po Viru – kazao je predsjednik Radović u društvu prezimenjaka, direktora Marina Radovića iz „Vir održavanja“ kao predstavnika općinske vlasti te meštra Branka Dabičića i kraljica maškara Elizabeta Fumić. Meštar Dabičić je preuzeo ključeve općinske vlasti, ali je u ime maškara govorila samo kraljica.
„Od sada samo ja govorim i o svemu odlučujem. Dobro nam došli na otok Vir“, kazala je kraljica maškara i prepustila binu zvijezdi večeri – Jasminu Stavrosu. A po dobrom starom običaju, Stavros je počeo pjevati i nizati hitove bez gašenja, sve dok se svi nisu razišli, otišli svojim kućama i to kad je već svanula zora.
Otvorenje „Virskih maškara“, kao i cijelu manifestaciju, organiziraju destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ sa svojim destinacijskim violinama Ninom Peroš i Darijom Zrilić, virska karnevalska udruga „Vizera“ i njihov kontrabas Goran Vicković, potom veselo društvo okupljeno oko kraljice maškara i kao glavni sponzor Općina Vir. Prije nego je uspostavljena Maškarana Republika, sve posjetitelje ispred nikad ljepše uređene Ljetne pozornice zabavljala je cirkuska družina „Cirkultura“ sa svojim vatrenim spektaklom.
OKVIR:
NEIHMANOVIMA SE NE ODLAZI S VIRA
Došli su na doček Nove godine na Viru i umjesto da se s prvim danima 2018. godine vrate svojoj kući u njemački Bamberg, ostali na otvorenju „Virskih maškara“. Toj deveteročlanoj njemačkoj obitelji, priča nam glava obitelji i privatni poduzetnik iz Bamberga Roland Neihman, na Viru je baš lijepo. Sa suprugom Nataschom, kćerkama Sorajom, Jamenom i Sally te zetovima Arturom i Enricom i unučicama Salome i Ivanom, Roland je prošao cijeli Jadran, ljetovao svugdje gdje ima mora i sunca, ali je zaključio kako je otok Vir – najljepši.
„Fasciniran sam Virom. Kupili smo zemljište i sagradili kuću u naselju Marina, pa sada imamo fantastičan pogled na predivnu planinu Velebit“, kaže Roland koji je na Vir prvi put došao prije deset godina. Evo što kaže o tom događaju i činjenici da mu se napokon ostvario životni san:
„Znao sam odmah da je to moja omiljena ljetna destinacija, ali želio sam imati i svoju kuću. Nisam imao mira dok je nisam sam sagradio i sada sa svojom obitelji uživam u idili najljepšeg otoka“.

IMG_4171

IMG_4240

IMG_4244

IMG_0000(1)

IMG_4265

IMG_4228

IMG_4252

IMG_4259

IMG_4245

IMG_4235

IMG_4254

IMG_4190

IMG_4233

IMG_4083

IMG_4176

IMG_4248

IMG_4185

IMG_4203

IMG_4250

IMG_4067

IMG_4131

IMG_4082

IMG_4216

IMG_4198

IMG_4220

IMG_9999

IMG_4238

IMG_0003

IMG_4047

IMG_4055

IMG_4073

IMG_4219

IMG_4103

IMG_4205

IMG_4231

IMG_4241

IMG_4145

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.