GALERIJA Partencom u lito Bibinjci dočekali pravo ljeto! GALERIJA Partencom u lito Bibinjci dočekali pravo ljeto!
Gastro-glazbena manifestacija obilježila početak ljetne sezone u Bibinjama Sinoć su na Obali Alfreda Lisice Bibinjci i Bibinjke zajedno s posjetiteljima, obilježili početak ljetne sezone... GALERIJA Partencom u lito Bibinjci dočekali pravo ljeto!
Gastro-glazbena manifestacija obilježila početak ljetne sezone u Bibinjama

Sinoć su na Obali Alfreda Lisice Bibinjci i Bibinjke zajedno s posjetiteljima, obilježili početak ljetne sezone u Bibinjama. Gastro-glazbena manifestacija Partenca u lito okupila je ljubitelje domaće kuhinje i tradicionalnih jela u kojima se do kasnih večernjih sati uživalo uz izvedbe poznatih bibinjskih glazbenih izvođača i posebnih gostiju!

Počevši u 20:00 sati, okupljeni su uz zalazak sunca proslavili početak ljeta ukusnim morskim jelima koje je pripremao poznati zadarski chef Renato Kraljev. Kao zagovornik tradicionalne kuhinje i autohtonih regionalnih recepata, chef Kraljev je za Bibinjce i Bibinjke pripremao riblja jela s domaćim namirnicama poput naše jadranske lignje.

Uživanje u domaćim specijalitetima upotpunile su izvedbe poznatih bibinjskih glazbenika i izvođača bez kojih je početak ljeta neizostavan: Trio Arta, klapa Bibinje, klapa Diadora, klapa Griblja, mandolinski sastav MOBA i KUD Ivan Goran Kovačić te pjesnik Ante Sikirić Krivin. Vrsne performanse izvodili su članovi navedenih skupina iz svih generacija, ali vrijedi zamijetiti posebnu uključenost i interes najmlađih naraštaja za sudjelovanje u glazbenim i kulturnima sastavima Bibinja.

Posebnu pozornost privukao je nastup klape Bibinje kojem su gostovali Tomislav Bralić te Ivica Sikirić Ićo, a dio nastupa i vesele atmosfere možete pogledati na videu.

Partenca u lito prvi je događaj čiji sam naziv najavljuje nadolazeće glazbene, kulturne i gastronomske manifestacije koje je ovog ljeta Bibinje pripremilo za svoje posjetitelje. Kako su se sinoć svi okupljeni zabavljali pogledajte u fotogaleriji na Facebook stranici Visit Bibinje, a ostale događaje koji vas ovog ljeta očekuju u Bibinjama pogledajte na kalendaru Ljetnog programa 2022.