GALERIJA Proslava blagdana Sv. Mihovila u organizaciji PU zadarske održana na Silbi

Tradicionalna proslava blagdana sv. Mihovila ove je godine u organizaciji PU Zadarske održana na otoku Silbi, gdje je upriličeno i svečano otvorenje obnovljenog objekta Područnog ureda Silba – Postaja pomorske i aerodromske policije.
Romano Landeka, načelnik pomorske i aerodromske policije i Dijana Klanac, predsjednica MO Silba službeno su otkrili ploču novoobnovljenog ureda pomorske i aerodromske policije.
“Silba, morska vrata Dalmacije, dugo je čekala obnovu ovog područnog ureda. Iznenađeni smo voljom, brigom i entuzijazmom Silbenjana, koji su poznati po izdržljivosti i čuvanju tradicije. Sami ste osigurali povratak policijske službe na svoj otok i tako osigurali sigurnost i zaštitu ne samo za svoje susjede, već i žitelje vama bliskih otoka i nautičara – kazao je načelnik PU Zadarske Anton Dražina, dodavši kako će se ured koristiti za sve policijske poslove i potrebe schengenskih obveza.
“Naši su policajci pozvani služiti nam i raditi na naše dobro, što će te vi, dragi Silbenjani sada moći osjetiti iz prve ruke. Danas naša policija stoji na granici EU koja je i ovdje vidljiva, jer otoci su oduvijek prva stepenica na ulasku u našu državu” – istaknuo je župan Božidar Longin dodavši kako je sigurnost brend naše regije.
“Ured policijske službe na Silbi zalog je naše brige i obećanje bolje sigurnosti i svjetlije budućnosti naših otoka. Posebice jer želimo da se na ovom otoku ponovno čuje dječji smijeh – rekao je gradonačelnik Branko Dukić pohvalivši policajce na njihovu zalaganju i osluškivanju potreba lokalne zajednice.