GALERIJA Sinoć u Bibinjama održan koncert klape Canzona iz Šibenika GALERIJA Sinoć u Bibinjama održan koncert klape Canzona iz Šibenika
Šibenska klapa Canzona sinoć je održala koncert za pamćenje te tako obilježila skorašnji kraj ovogodišnjeg bogatog Ljetnog programa 2022. u sklopu kojeg su u... GALERIJA Sinoć u Bibinjama održan koncert klape Canzona iz Šibenika

Šibenska klapa Canzona sinoć je održala koncert za pamćenje te tako obilježila skorašnji kraj ovogodišnjeg bogatog Ljetnog programa 2022. u sklopu kojeg su u Bibinjama nastupile mnoge renomirane i poznate dalmatinske klape. U skoro dva puna sata nastupa, klapa je izvela obrade brojnih poznatih pjesama zabavnog karaktera, ali i tradicionalne klapske pjesme šibenskoga kraja. Lijepu, intimnu atmosferu potvrdio je aplauz publike koja je s klapom pjevala u glas, a po kraju nastupa, pozivom na bis tražila se pjesma više. Dio prekrasnog sinoćnjeg nastupa pogledajte u našoj fotogaleriji.

„Iznimno smo zadovoljni svim klapskim nastupima ove ljetne sezone, za Bibinjce je klapska pjesma jedan od važnijih elemenata kulturne baštine kojeg žele očuvati, stoga nam je iznimno drago da su se ovog ljeta odazvali brojni izvođači te nastupili ovdje. S ovom tradicijom nastavit ćemo i ubuduće, jer je to jedan važan dio onoga što Bibinje čini tradicionalno šarmantnim“ – rekao je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje, koja je koncert klape Canzona organizirala u suradnji s Općinom Bibinje, te komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o.

Klapa Canzona djeluje od 2006. godine, a prepoznatljiva je po svom izričaju i izvedbama tradicionalnih klapskih napjeva šibenskoga kraja, ali i obradama pjesama današnjice popularnih izvođača poput Olivera Dragojevića, Miše Kovača, Parnog valjka i mnogih drugih. Članovi klape prethodno su pjevali u poznatim šibenskim klapama – “Teuta”, “Lanterna”, “More” i “Bilice“, a klapa je u svom djelovanju nastupila na brojnim manifestacijama.

Do kraja kolovoza očekuje vas još nekoliko kulturnih i zabavnih manifestacijama, stoga: pozivamo vas u Bibinje!