GALERIJA Sveta Luca razveselila mališane u Privlaci

I ove godine Sv. Luca nije zaobišla Privlaku ni privlačke vrtićance. Zbog pandemijske situacije cijeli doživljaj upriličen je na vanjskom prostoru ispred župne dvorane te samo za djecu Vrtića što nimalo nije umanjilo radost događaja. Prostor ispred župne dvorane uredili su članovi Udruge Šijavoga te djelatnici Vrtića u starinskom ugođaju obloživši ga jutom i tradicionalnim detaljima. Djeca Dječjeg vrtića Sabunić u pratnji svojih odgojiteljica s radošću i strpljenjm čekali su početak predstave i dolazak svete Luce. 

Predstavu Tri snjegovića u kojoj su mali snjegovići i vrabac pokazali koliko je važno prijateljstvo i dobrota te nadasve hrabrost, izvele su odgojiteljice Udruge Maraške Zadar  

Tiho zvonce najavilo je dolazak Sv. Luce koja se pojavila u pratnji malog magarčića. Neodoljiv pratitelj Sv. Luce privukao je djecu koja su mu prilazila s velikom radošću mazila ga  i tepali mu. Sveta Luca je posebno naglasila kako je on njezin vjerni pratilac i da nije bilo njega teško da bi pronašla put.  Svu prisutnu djecu darivala je slatkim paketićima uz obećanje da će doći i sljedeće godine u isto vrijeme. Nakon podijeljenih darova Sv. Luca se uputila zajedno s magarčićem kroz Loznicu u pratnji Šime Begonja iz Udruge Šijavoga koji je budnim okom pazio na magarčića.

Pri polasku svoj djeci i prisutnima zaželila je pregršt dobrih želja te veseo i radostan Božić sa svojim obiteljima.

Ulogu Svete Luce ove godine preuzela je srednjoškolka iz mjesta Maggie Grbić. Darove je kao i svake godine do sada osigurala župa Blažene Djevice Marije Privlaka.  

Kao i posljednjih nekoliko godina organiziju obilježavanja dana svete Lucije preuzeo je Dječji vrtić Sabunić  Privlaka uz svesrdnu pomoć Udruge Šijavoga Privlaka, Općine Privlaka te Turističke zajednice Općine Privlaka.

Foto: Davor Strenja