GALERIJA Tradicionalna “Privlačka noć” za pamćenje uz Iću i Giuliana GALERIJA Tradicionalna “Privlačka noć” za pamćenje uz Iću i Giuliana
Tradicionalna Privlačka noć – fešta od dobre glazbe, spize, koju vole i s jednakim nestrpljenjem i žarom iščekuju stari i mladi održana je sinoć... GALERIJA Tradicionalna “Privlačka noć” za pamćenje uz Iću i Giuliana

Tradicionalna Privlačka noć – fešta od dobre glazbe, spize, koju vole i s jednakim nestrpljenjem i žarom iščekuju stari i mladi održana je sinoć na prepunom igralištu Loznica. Svake godine istog datuma, ova noć je svojevrsna uvertira u “Oluju” – Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ove godine, mnogobrojnu publiku zabavljali su bibinjski slavuj Ivica Sikirić Ićo i Giuliano, koji su priredili večer za pamćenje. Direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka Iva Zorić Sarađen istaknula je kako su ovo ljeto pripremili uistinu bogat zabavno – glazbeni program koji će se nastaviti i kroz cijeli kolovoz. 

Na školskom igralištu, ove subote održava se ženski turnir u boćanju, a u cafe baru Moreta turnir u kartanju. Već u nedjelju slijedi koncert diva Nere Gojanović i Gordane Pavić, dok je za 12. kolovoza zakazana manifestacija „Naši stari običaji“ na kojoj ćemo turistima predstaviti gastro ponudu našeg mjesta, kazala je direktorica Zorić Sarađen.

Prije početka koncerta, dodijeljena je nagrada za najboljeg gosta 2022. godine, koju Privlačka turistička zajednica dodjeljuje dugi niz godina. Slike s motivima mjesta ribara i sabunjara te bogati paketi domaćih proizvoda sponzora OPG-a Bilušić otišli su u ruke obitelji Ratej i Tkavc iz Slovenije. Oni već 15 i 17 godina dolaze kod Nenada Šarića i kako su istaknuli, ne razmišljaju o nekoj drugoj destinaciji, Privlaka je njihov broj jedan. 

Dolazimo već godinama i najviše nam se sviđa prirodni krajolik te opuštenost i srdačnost ljudi. Hvala vam na ovom prigodnom poklonu i vidimo se i dogodine, poručili su zajedno. Nešto prije ponoći, uslijedio je spektakularni vatromet iz mora,  a zabava je nastavljena do dugo u noć. Uz Turističku zajednicu Općine Privlaka, organizatori manifestacije su Općina Privlaka i komunalna tvrtka Artić. 

Foto: Davor Strenja