GALERIJA Zadrani uživali u specijalitetima na Festivalu mesa Meat Me GALERIJA Zadrani uživali u specijalitetima na Festivalu mesa Meat Me
Počeo je zadarski Festival mesa Meat Me 3.0, gastronomsko-turistička manifestacija koju od 2019. godine, u suradnji i uz podršku niza partnera i suradnika, organizira... GALERIJA Zadrani uživali u specijalitetima na Festivalu mesa Meat Me

Počeo je zadarski Festival mesa Meat Me 3.0, gastronomsko-turistička manifestacija koju od 2019. godine, u suradnji i uz podršku niza partnera i suradnika, organizira Turistička zajednica grada Zadra, promovirajući tako gastronomsku baštinu Zadra i njegovog kraja.

U srijedu je mali trg Stare pijace u sklopu Tržnice na Poluotoku ponovno postao velika outdoor kuhinja, ali i dekorirani restoran. Ljubitelji mesnih delikatesa su prvog dana uživali u jelima od svinjetine koje su mogli kupiti po simboličnoj cijeni od 35 kuna. Iako sekeli gulaš, tipično mađarsko jelo u kojem se u gulaš od svinjetine ukuha i kiseli kupus, nije tipično dalmatinsko jelo, ali je u tradiciji ovdašnje gastronomije fermentirano povrće, prvenstveno zelje, pustilo duboko korijenje.

Svinjetina je prvog Meat Me dana pokazala i svoja druga lica – hladni pečeni odojak i odresci s grilla s kiselim kupusom začinjenim maslinovim uljem bili su ponuđeni na izbor mnogim Zadranima i gostima koji su bili oduševljeno što se na Pijaci održava mesni festival.

Cijelu kuharsku paradu vodili su profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar na čelu s Renatom Kraljevom i Josipom Vrsaljkom uz tehničku i operativnu podršku catering majstora Nevena Nadinića.

Drugi dio gastronomske ponude u srijedu bio je mesni, ali – bez mesa. Kako? Pokazali su to, kao što će prezentirati i u nastavku festivala, tri brata Stanišić iz Petrčana koji zajedno vode jedini zadarski veganski restoran.