GALERIJA Završeni Dani paške čipke 2021. GALERIJA Završeni Dani paške čipke 2021.
Dodjelom certifikata za originalni suvenir Grada Paga završeni su Dani paške čipke koji su se održavali od 24. do 26. lipnja 2021. godine u... GALERIJA Završeni Dani paške čipke 2021.

Dodjelom certifikata za originalni suvenir Grada Paga završeni su Dani paške čipke koji su se održavali od 24. do 26. lipnja 2021. godine u Pagu.  Zbog epidemiološke situacije ove godine nije održan Međunarodni festival čipke pa su organizatori odlučili da se u istom terminu održe Dani paške čipke te se na taj način pruži zanimljiv i bogat sadržaj posjetiteljima uz nadu da će se slijedeće godine moći organizirati Međunarodni festival čipke u obliku kakav je bio i do sada.

Na pet lokacija postavljene su izložbe koje su bile besplatne za razgledavanje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. U prizemlju Kneževog dvora bili su izloženi radovi čipkarica iz OŠ Jurja Dalmatinca i SŠ Bartula Kašića i postavljena izložba Nosiva tradicija autorice Rosane Fabijanić i fotografa Elvisa Šmita. 

Ljepota paške čipke mogla se pogledati  u Galeriji paške čipke i u Benediktinskom samostanu, a u crkvi sv. Jurja izložene su predivne fotografije paških čipkarica i čipke autora Radivoja Pastorčića. 

Za razgled je bila otvorena i Etno kuća KUD-a Družina.
Dane paške čipke otvorio je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, a u programu su sudjelovali članovi Gradske glazbe Pag i članovi KUD-a Družina. Održana je i radionica paške čipke koju je vodila čipkarica Jasna Magaš.  Diirektorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić podijelila je certifikate za originalni suvenir Grada Paga. Certifikate su dobili: Hydro attack, obrt za trgovinu, proizvodnju i usluge iz Zagreba vlasnice Sunčane More za kolekciju nakita CRAFT MORE SUN, slikar Domenico Gonzi za sliku paške ovčice i statuu paškinje, BUZZ Consulting iz Zagreba za mirisni medaljon LACE OF PAG, JZL, obrt za natpise i dizajn iz Zadra za reljef gradske jezgre, Željka Mihlin za magnete ženske i muške paške narodne nošnje, Nikol Jakopic Donadić za nakit od vune i slike od vune, Ljiljana Festini za slikovnice Solinarka i kulik te Rosana Fabijanić za ovcu u okviru. 

Organizatori ovogodišnjih Dana paške čipke su Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica Frane Budak.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.