Gaši: Neka policija utvrdi je li žena scenu u kafiću izmislila ili je ušutkana prijetnjom

Nakon što je javnost šokirala vijest o tome da su iz jednog zadarskog kafića potjerane žena i djevojčica s Down sindromom koja je bila s njom u društvu, jer im “narušavaju reputaciju”, o čemu je izvijestila na Facebooku, u komentarima građana na društvenim mrežama proširila se informacija da se radi o restoranu Kompas na Kalelargi.

Međutim, iz spomenutog restorana su oštro demantirali da se takvo što kod njih dogodilo.

Štoviše, u jednoj radijskoj emisiji poručili su kako imaju video nadzor, te da su spremni snimke dati na uvid kome god treba.

Gospođa koja koje neugodnost doživjela i iznijela u javnost promijenila je priču, te dan kasnije napisala kako se incident nije dogodio u Kompasu i da se ne sjeća naziva objekta u kojem je bila.

S obzirom da se radi o ozbiljnim optužbama koje su izazvale lavine reakcija, a na kraju krajeva narušen je i ugled restorana, gradski vijećnik Erol Gaši pozvao je policiju i nadležne institucije da ispitaju stvar i utvrde što se točno dogodilo.

“Meni je ova priča sumnjiva. Žena je napisala da je doživjela neugodnost dok je bila s djevojčicom koja ima Down sindrom i odlučno tvrdila da će se uporno boriti da se ugostiteljski objekt zatvori, da ni sutradan odustala i rekla kako se ne sjeća gdje se uopće to dogodilo. To je vrlo čudno i dolazim do dva moguća zaključka – ili je cijeli događaj izmišljen ili je netko ženu zastrašio, pa se odlučila povući. Smatram da institucije tu moraju odraditi svoj posao i uistinu utvrditi što se dogodilo.” – poručio je Gaši.

S jedne strane smatra da je prestrašno ako se netko mogao ophoditi tako prema djetetu s Down sindromom, a ako uistinu jeste, onda se treba znati tko, a s druge strane – ako je izmišljotina, onda se i to treba utvrditi jer je neodgovorno da se oblati jedan restoran i da sve na tome stane.

I njegova obitelj bavi se ugostiteljstvom preko 40 godina, te zna kako je mukotrpno stvara reputacija i stječe povjerenje gostiju, te upravo iz tog razloga smatra da ovaj slučaj treba rasvijetliti do kraja.