GASTRO STOL U BIOGRADU Očekuje se 25.000 posjetitelja GASTRO STOL U BIOGRADU Očekuje se 25.000 posjetitelja
Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica Grada Biograda na Moru te sekcija ugostitelja Biograd tradicionalno, već 11. godinu zaredom organiziraju Festival izvorne hrane, pića,... GASTRO STOL U BIOGRADU Očekuje se 25.000 posjetitelja

Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica Grada Biograda na Moru te sekcija ugostitelja Biograd tradicionalno, već 11. godinu zaredom organiziraju Festival izvorne hrane, pića, delicija, suvenira i folklora objedinjenog pod nazivom GASTRO STOL 2016. Festival se održava od 03. do 05. lipnja 2016. godine (petak, subota i nedjelja) u gradu Biograd na Moru na rivi na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Na najdužem stolu u Hrvatskoj želja je predstaviti autohtone hrvatske proizvode, proizvode vrijednih ruku. Želja je dati priliku proizvođačima koji svoje kvalitetne domaće proizvode žele prezentirati širem tržištu. Svaki proizvod sa sobom nosi povijest područja iz kojeg dolazi, nasljeđe iz davnih vremena koje trebamo održavati, čuvati i razvijati.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je u modernizaciji samog koncepta i vizualnog identiteta Festivala. Čar manifestaciji pridonijet će i kulinarski spektakl jednog od ponajboljih kuhara Hrvatske, chefa Veljka Barbieria i zvijezde “Jezikove juhe” Davida Skoke, koji će se održati na obnovljenom mulu na rivi gdje se organizira gala večera. Organizatori obećavaju tri dana vrhunske zabave gdje će biti za svakoga ponešto pa će tako tijekom tri dana trajanja Gastro stola nastupati klapa Rišpet, Kočani orkestar, Magic 70, Zaratino band, klapa Bunari te mnogi drugi. Posljednji dan manifestacije rezerviran je za folklorne skupine i mažoretkinje te limenu glazbu koji će osim defilea rivom imati i nastup na pozornici.

Manifestaciju će u petak 03.06.2016. u 20:15 h svečano otvoriti ministar turizma gosp. Anton Kliman, a ističemo i godišnji susret spomenutog ministra turizma RH te slovenskog ministra za gospodarski razvoj i tehnologije gosp. Zdravka Počivalšeka u Biogradu na Moru.

Gastro stol otvara vrata turističkoj sezoni stoga i ove godine očekuje rekordan broj kako izlagača tako i posjetitelja. Inače, Gastro stol svake godine posjeti više od 25.000 ljudi iz zemlje i inozemstva. Manifestacija je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva poljoprivrede.