General Gotovina na proslavi Dana obrane grada Zadra: Rat je temelj života u slobodi! General Gotovina na proslavi Dana obrane grada Zadra: Rat je temelj života u slobodi!
Prigodnim programom danas se obilježava 28. obljetnica obrane grada Zadra. U Zadru tim povodom boravi i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković s ministrima, te... General Gotovina na proslavi Dana obrane grada Zadra: Rat je temelj života u slobodi!

Prigodnim programom danas se obilježava 28. obljetnica obrane grada Zadra. U Zadru tim povodom boravi i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković s ministrima, te brojne druge istaknute osobe.

General Ante Gotovina prisjetio se teških dana koje smo preživjeli u Domovinskom ratu.

“Prisjetimo se danas tih mladih ljudi koji su dali živote, tih nevinih koji su stradali, djeca, žene, starci… I zato taj Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti. To je jedan čvrsti temelj na kojem živimo danas u sigurnosti i slobodi. Te temelje trebamo čuvati. Svatko tko stvara u njima potres ili pokušava ih rušiti je nerazuman čovjek.” – naglasio je Gotovina i dodao:

“Briga o sigurnosti je trajna briga sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova sustava nacionalne sigurnosti su naše oružane snage – Hrvatska vojska” – kazao je general Gotovina.

Na pitanje koliko su mu jake emocije na ovakve dane, Gotovina je kazao: “Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi – o tome trebamo misliti svaki dan.”

“Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. Tome trebamo težiti”, zaključio je Gotovina.

gotovina 800x415

IMG_20191005_134515-01

IMG_20191005_135220-800x450

IMG_20191005_141013

IMG_20191005_131834-01

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.