GENERAL KRSTIČEVIĆ: Velika hvala svima koji su zaslužni za obranu Hrvatske!

Na svečanoj akademiji održanoj u HNK Zadar povodom obilježavanja 24. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenica nazočan je bio, među ostalima, ministar obrane, general Damir Krstičević.

On je govorio o ovoj važnoj akciji zahvaljujući kojoj je spojena Hrvatska.

“Ne smijemo zaboraviti predsjednika Tuđmana, koji je imao kasnu viziju obrane, zatim generala Bobetka, a ne smijemo zabiraviti ni generala Gotovinu, kao ni brojne druge. Hvala im i stalno im moramo zahvaljivati.” – kazao je ministar Krstičević.

“Akcija Oluja bila je kruna rata, a Maslenica prekretnice. U vojno organizacijskom smislu pokazali smo da smo spremni izvesti takvu operaciju i u njoj pobijediti. Pokazali smo i svijetu i neprijateljima da možemo samo riješiti problem okupiranog teritorija. Osnažili smo vjeru u pobjednički mentalitet Hrvatske vojske, koji je ostao do danas i bit će zauvijek. Hrvatska vojska je izrasla u silu koja je u stanju osloboditi svaku stopu naše zemlje. I danas smo brend, i u Hrvatskoj i svijetu. Drago mi je da imamo povećanje obrambenog proračuna i da se zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića ulaže u obranu.” – kazao je Krstičević.