GENERAL ŠUNDOV: Bitka za Zadar zapravo je bila bitka za Hrvatsku! GENERAL ŠUNDOV: Bitka za Zadar zapravo je bila bitka za Hrvatsku!
Načelnik Glavnog stožera oružanih snaga general zbora Mirko Šundov u društvu ratnih zapovjednika pukovnika Marka Čuline i general bojnika Mladena Fuzula posjetio je galeriju... GENERAL ŠUNDOV: Bitka za Zadar zapravo je bila bitka za Hrvatsku!

Načelnik Glavnog stožera oružanih snaga general zbora Mirko Šundov u društvu ratnih zapovjednika pukovnika Marka Čuline i general bojnika Mladena Fuzula posjetio je galeriju Dražvnog arhiva u Zadru i s velikim zanimanjem razgledao izložbu dokumenata, fotografija i novinskih natpisa povodom 25. rođendana 112. brigade.

sundov-800x530
– Bitka za Zadar je bila zapravo bitka za Hrvatsku. Tu bitku smo dobili i tako obranili Zadar i Hrvatsku, rekao je general Šundov.
On je izrazio zadovoljstvo što je u prigodi nazočiti i drugim događajima kojima se obilježava 25. obljetnica najstarije i najbrojnije zadarske brigade.
– Osjećam se fino među prijateljima i suborcima, rekao je Šundov podsjetivši da je i 4. Gardijska brigada HV, kojom je zapovijedao, svoje prve aktivnosti imala na zadarskom području, od Kruševa, obrane Grada Zadra kao i akcije Maslenica. Osim što je zapovijedao 4. Gardijskom brigadom general Šundov obnašao je i druge dužnosti, bio načelnik Zbornog područja sa zapovjednim mjestom u Zadru.

sundov 2 (1)-640x544
-Na zadarskom području u ratu proveo sam dvije nezaboravne godine ističe Šundov. Posebno je lijepo vidjeti ovu uspjelu izložbu čiji zaseban dio čine i fotografije poginulih pripadnika 112. te dvojice nestalih hrvatskih branitelja. Kroz dokumente i fotografije dobro je prikazan ratni put 112. brigade, izložba je obogaćena i skulpturama od čahura granata Zlatka Franića, također pripadnika 112. brigade, a sve zajedno predstavlja sliku kako je hrvatski narod zadarskog kraja hrabro i odlučno branio Hrvatsku. Izložba je dobra prigoda da i mlađi naraštaji dobiju jasnu i točnu sliku o događanjima u tom povijesnom razdoblju stvaranja naše države, rekao je general Šundov, zahvalivši svim poginulim braniteljima, ali i Udruzi 112. brigade koja njeguje tradicije i uspomene na slavne vremena. Sa svoje strane učinit ću sve da ova izložba bude postavljena i u Zagrebu, obećao je načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.
Izložba dokumenata, fotografija i novinskih natpisa povodom 25. rođendana 112. brigade u galeriji Državnog arhiva u Zadru bit će otvorena do 8 srpnja, radnim danima od 10 do 13 sati.