Glazbeno nadareni “Košarkaški veterani otoka Ugljana” postali klapa! Glazbeno nadareni “Košarkaški veterani otoka Ugljana” postali klapa!
Ljubljana, Opatija , Makarska,Crikvenica …samo su neki od gradova u kojima je svoje sportsko-glazbeno umijeće prezentirala ova simpatična družina s našeg prekrasnog  otoka Ugljana,... Glazbeno nadareni “Košarkaški veterani otoka Ugljana” postali klapa!

Ljubljana, Opatija , Makarska,Crikvenica …samo su neki od gradova u kojima je svoje sportsko-glazbeno umijeće prezentirala ova simpatična družina s našeg prekrasnog  otoka Ugljana, otoka čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama.

Veteranima otoka Ugljana, osim košarkaškog znanja, glavni FORTE  je pjevanje , odnosno zabava i druženje, a što je i intencija u veteranskom svijetu košarke.

Gdje god da se pojave, rado su viđeni gosti, te plijene pojavom, kako svojim košarkaškim stasom, tako i svojim pjevačkim  glasom.

Zbog svega toga ,postali su pravi otočki brend, te ih s pravom krasi naziv “BASKET KLAPA OTOKA UGLJANA “.

Kad je pjevanje u pitanju, “on-line” su 24 sata.

Osim košarkaške emocije, imaju i onu pjevačku, gdje svojom interpretacijom znaju “taknit” u dušu, i to posebno ženski dio.

Pjevaju i pjevaju, odnosno “zapivaju” gdje god stignu, a gitara je uvijek uz njih i najbolja  “wild-card” pozivnica za dobru atmosferu.

Napominju ,kako znaju zapjevati i tijekom same utakmice, na time out-u, i tako zbuniti , ali i oduševiti protivničke ekipe.

Ugljanci su posebno ponosni što su nastupali i dali svoj obol na dva humanitarna koncerta, prvi u listopadu prošle godine u Mariboru gdje su osvojili srca Slovenaca, te nedavni nastup u mjestu Ugljan na otoku Ugljanu.

Posebno je dojmljiv bio njihov potonji nastup , gdje su uz Tomislava Bralića i klapu Intrade , Ivicu Sikirića Iću i bend Sexymotherfuchers pjevali za teško bolesnu Anitu Herceg.

Inače na mnogobrojnim košarkaškim turnirima na kojima sudjeluju , pogotovo su prepoznatljivi u večernjem dijelu turnira, tj . na trećem poluvremenu gdje na zajedničkim druženjima svih aktera turnira, preuzmu mikrofone u svoje ruke i  pjesmom zabave sve nazočne.

Nedavno su odigrali i prijateljski susret u Biogradu sa svojim sportskim rivalima i prijateljima,  košarkaškim veteranima Biograda, koji su ih napokon pobijedili i prekinuli dugi niz poraza od Bodula. U šali su nam Ugljanci  kazali, da su domaćinima jednostavno „morali“ prepustiti pobjedu, jer su strahovali da nakon toliko poraza, ne izgube volju za košarkom i da ih više ne zovu u goste i druženja nakon utakmice.

Za kraj su nam ovi “košarkaški romantičari” naglasili , da se uvijek osjećaju kao pobjednici, bez obzira koji rezultat polučili na sportskom polju, pa im stoga i priliči latinska izreka : “VENI-CANTABO -VICI = DOĐOH, PJEVAH, POBIJEDIH ”

20160413_144416