Glazbeno-scenski studio Arija otvoren u u Kneževoj palači Glazbeno-scenski studio Arija otvoren u u Kneževoj palači
Sinoć je svečano otvoren novi glazbeno-scenski studio Arija u angažmanu eminentne zadarske operne pjevačice, sopranistice Nele Šarić u suradnji s Koncertnim uredom Zadar. Na... Glazbeno-scenski studio Arija otvoren u u Kneževoj palači

Sinoć je svečano otvoren novi glazbeno-scenski studio Arija u angažmanu eminentne zadarske operne pjevačice, sopranistice Nele Šarić u suradnji s Koncertnim uredom Zadar. Na otvorenju u atriju Kneževe palače zapjevala je Nela uz pratnju dua na gitari i klavijaturi Frane Bubičića i Damira Sutlovića. Otvorenje su posjetili brojni eminentni glazbenici i pjevači klasične glazbe. 

Nela Šarić, umjetnička voditeljica Glazbeno-scenskog studija Arija zahvalila se svim nazočnima na dolasku i podršci:

“Prije 10 godina započeo je moj san o studiju pjevanja. Uzela sam svoj planer i ideje stavila na papir. Danas, nakon 10 godina, moj se san ostvaruje! Tu, večeras! Trebalo je za sve puno hrabrosti! Hvala našoj pročelnici za kulturu i šport Grada Zadra, Dini Bušić, koja je prepoznala moju ideju i pomogla njenoj realizaciji. Hvala Meliti Ivković, ravnateljici Koncertnog ureda Zadar, koja je cijelu ideju tako svesrdno prihvatila i  podržala ovu divnu priču, hvala i cijelom timu Koncertnog ureda  na pomoći kod organizacije. Zahvaljujem se svojoj obitelji koja me podržava svih ovih godina. Hvala i mom suradniku, Tomislavu Košti, koji je pristao biti dio nečeg ovako velikog. Hvala svim mojim polaznicima, naša plovidba tek počinje!”

Zadarska sopranistica zahvalila se i sponzorima: Degarra vinariji na izuzetnim vinima, Vindiji na fantastičnim sokovima, Bebalon Art & Event design-u na zaista nesvakidašnjoj dekoraciji. 

Ravnateljica koncertnog ureda Melita Ivković pozdravila je uzvanike i naglasila kako je iznimno zadovoljna što je Koncertni ured podržao ovakvu incijativu i time obogatio svoju ponudu.

Nela Šarić magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell Bakić te na Velškoj međunarodnoj akademiji za glas, gdje se usavršavala kod renomiranog verdijanskog tenora Dennisa O’Neilla i talijanske sopranistice Nuccie Focile. Godine 2017. osvaja prvu nagradu žirija te nagradu Tokyo Metropolitan Opera Foundation na natjecanju Riccardo Zandonai u Italiji, zatim odnosi apsolutnu pobjedu na Stuart Burrows Voice Awards u Walesu, a godinu prije osvaja drugu nagradu žirija na natjecanju Otto Edelmann u Beču. Uz to je bila finalistica prestižnog natjecanja Belvedere u Moskvi, te natjecanja Zinka Milanov u Rijeci.

Među njenim uspjesima ističu se uloga Contesse Almavive u operi “Figarov pir” na New Generation Festivalu u Firenzi, cover za ulogu Violette u Verdijevoj “La Traviati” za Velšku nacionalnu operu, uloge Musette u Puccinijevoj operi “La Boheme” u Sendaiju te Gilde u Verdijevom “Rigolettu” u Nagoyi u Japanu, izvedba Faureova Requiema s New York’s West Village Choraleom, te praizvedba uloge Anđe u Strmićevoj operi “La Madre Slava” uz Simfonijski orkestar i zbor HRT-a.

Surađivala je s brojnim velikanima glazbene industrije. Nagrađena je Grbom Grada Zadra kao Laureatkinja za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području glazbene kulture. Od 2010. godine aktivna je u pedagoškom radu.

Kontakti:
Nela Šarić

e-mail:arija.nelasaric@gmail.com
mobitel: +385959100556

Glazbeno-scenski studio ARIJA u suradnji s Koncertnim uredom Zadar
Adresa: Kneževa palača, Poljana Šime Budinića