Gotovina: Luka Modrić primjer je da uz vjeru, talent i rad ništa nije nedostižno Gotovina: Luka Modrić primjer je da uz vjeru, talent i rad ništa nije nedostižno
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća održanoj u HNK Zadar proslavljen je Dan grada Zadra i blagdan Sv. Krševana. U prigodnom govoru zadarski gradonačelnik Branko Dukić... Gotovina: Luka Modrić primjer je da uz vjeru, talent i rad ništa nije nedostižno

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća održanoj u HNK Zadar proslavljen je Dan grada Zadra i blagdan Sv. Krševana.

U prigodnom govoru zadarski gradonačelnik Branko Dukić ukratko je iznio najvažnije projekte na kojima se radi.

Posebno je izdvojio projekt odvodnje, Centar Mocire za koji se sljedećeg tjedna otvara  natječaj, projekt poticajne stanogradnje, kao i daljnje uspješno iskorištavanje EU fondova. Podsjetio je da zajedno s Nadbiskupijom kreće realizacija izgradnje škole na Bokanjcu.

Nagrade za životno djelo dobili su glumica Jasna Ančić i poduzetnik Željko Uzelac dok su nagrade Grada Zadra uručene Antoniji Mlikoti, Miljenku Dujeli, Šimi i Mihovilu Fanteli, tvrtki Cromaris te četvorici zadarskih nogometaša- Modriću, Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku i Dominiku Livakoviću- u čije su ime priznanja preuzele njihove obitelji. Grb grada dobili su Vladimir Gašpar, Ivica Vudulić, zadruga Brlog, Košaršaki klub osoba s invaliditetom dok je grb gradonačelnika uručen Maji Cindrić, Anđelki Marin, Noelu Lakiću, Marinu Varivodi te prof.dr. Peteru Klausu Boergenu.

Dakle, nagradu Grada dobili su reprezentativci Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković. Oni osobno nisu primili nagradu, već je ona uručena njihovim obiteljima. Osobno su je primili zlatni jedriličari Šime i Mihovil Fantela.

Luka Modrić proglašen je počasnim građaninom Zadra. Njegovim roditeljima povelju je, uz gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, uručio i Ante Gotovina, koji je u govoru čestitaio svim ovogodišnjim laueratima te poručio da njihovi uspjesi donose radost i optimizam.

“Složit ćemo se svi da će ova godina ostati u kolektivnoj svijesti našeg naroda upamćena po Svjetskom prvenstvu u nogometu. Naša reprezentacija predvođena kapetanom Lukom Modrićem, izbornikom i stručnim stožerom na svom putu do finala prikazala je svijetu veličanstven spektakl, demonstraciju nogometnog umijeća i iznad svega ljudske veličine, zajedništva i skromnosti u pobjedi i čvrstini karaktera, a sve nas ujedinila u osjećaju ponosa i radosti”, poručio je Gotovina.

“Ovo je naše priznanje dječaku koji je odrastao u okolnostima rata i koji je primjer svim mladim ljudima da uz vjeru, talent i naporan rad niti jedan cilj nije nedostižan. Uspjesi naših laureata nas raduju i ispunjavaju optimizmom, i potvrđuju kako Zadar prepoznaje izvrsnost”- kazao je Gotovina.

FB_IMG_1543020246912_crop_800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.