GRAD IZDVOJIO MILIJUN KUNA Od danas predaja zahtjeva za sufinanciranje udžbenika GRAD IZDVOJIO MILIJUN KUNA Od danas predaja zahtjeva za sufinanciranje udžbenika
Mnogi roditelji zadarskih školaraca sve su zabrinutiji kako do početka rujna osigurati financijska sredstva za školovanje svoje djece. S obzirom na to da je socijalna... GRAD IZDVOJIO MILIJUN KUNA Od danas predaja zahtjeva za sufinanciranje udžbenika

Mnogi roditelji zadarskih školaraca sve su zabrinutiji kako do početka rujna osigurati financijska sredstva za školovanje svoje djece. S obzirom na to da je socijalna slika Republike Hrvatske, pa tako i Zadra sve gora, roditelji s pravom strahuju kako osigurati sve potrebno za obvezno školovanje.

Kako doznajemo, upravo stoga Grad Zadar je i ove godine, po treći put za redom, pokazao razumijevanje za svoje sugrađane te odlučio pomoći socijalno najugroženijim obiteljima školaraca u Zadru. Tako će Grad još jednom spomenutima pomoći sufinanciranjem školskih udžbenika.

Na dnevnom redu kolegija gradonačelnika Grada Zadra od 29. srpnja 2016. godine, donesena je Odluka o sufinanciranju nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola Grada Zadra za školsku 2016./2017. godinu, a koji to pravo ne ostvaruju po drugom osnovu.

– Kao i do sada pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika ostvaruju korisnici doplatka za djecu s prebivalištem na području Grada Zadra, a iznosi novčane pomoći za korisnike učenika od prvog do petog razreda su 700, 350 i 200 kuna, a od petog do osmog 1.400, 700 i 400 kuna, kazao je pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić dodajući kako je ovo već treća godina za redom da Grad Zadar osigurava milijun kuna u gradskom proračunu za ovu namjenu.

Podnositelji zahtjeva trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju: Rješenje o ostvarivanju prava na doplatak za djecu, dokaz o prebivalištu na području Grada Zadra i potvrdu o redovitom školovanju učenika (podiže se u školi koju dijete pohađa, najčešće u jutarnjim satima).

Zahtjev za sufinanciranje nabave školskih udžbenika podnosi se Upravnom odjelu za odgoj i školstvo od 1. kolovoza do 2. rujna 2016. godine.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.